Mestercukrász

Sztárvendég tűnt fel a Mestercukrászban, aki kikezdte a zsűrit is

rtl.hurtl.hu

2022. június 29. 22:36

Kata sírásban tört ki a kóstolás alatt, miután Juhos József elmondta a véleményét a desszertjével kapcsolatban. Gergő süteménye pedig a kukában landolt, miután Balázs séf nulla pontosra értékelte a benne található „ízetlen masszát”.

Az elődöntő hét harmadik napján az első feladatban ehető drágaköveket kellett a zsűri elé vinniük a versenyzőknek. Roland nagyon szeretett volna Liptai Claudia kedvében járni, így az egyik szív alakú, karamellás-körtekrémes cake gemet neki készítette. A fiú desszertje azonban a kóstoláskor a kukában végezte, ami meglepő húzás volt Enzsöl Balázstól, hisz ilyesmit eddig nem láthattunk tőle.

 
Mivel az előző napon Kata teljesített a legjobban, így egy jelentős előnyt kapott a sütés során: Jelly negyed órára beállt a pultjába, hogy segítsen neki az izomalt dekorációk elkészítésében. A hátráltatott lány azonban olyan lassan haladt a golyók megformálásával, hogy a rendelkezésre álló 15 perc alatt mindössze egyetlen eggyel sikerült végeznie.

Nem éreztem korrektnek ezt a viselkedést

– kommentálta a történteket a csalódott Kata.


Kata ugyanakkor tudta, hogy ennek ellenére is jól kell teljesítenie, hisz a zsűri 120 százalékos teljesítményt vár el tőle, a kitálalt desszertje azonban egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy azt szerette volna. A lány csalódottan és szégyenkezve állt a zsűri elé a kóstoláson, majd zokogásban tört ki a negatív kritikák hallatán. A forduló végén ő került a veszélyzónába.


A második feladat rendesen feladta a leckét a versenyzőknek, hiszen pohárkrémet kellett készíteniük négyféle textúrában, valamint öt különböző dekorációjú cake popot. Ráadásul ezúttal egy sztárvendég is érkezett a kóstolásra Balázsovits Edit személyében, aki újabb nyomást helyezett a játékosokra.

A hátráltatást Rebi kapta Barbarától, így neki kétféle pohárkrémet is el kellett készítenie. A lány ennek ellenére mindennel időben elkészült, ráadásul a kettő helyett négy pohárdesszertet tálalt, így ő bizonyult a nap legjobbjának. 

Barbara jutalma az volt, hogy készen kapta meg a cake popokhoz a piskótát. Az előnnyel járó teher azonban rosszul hatott rá, és a túlzott bizonyítási vágy miatt teljesen szétesett a sütés végére.

A kóstoláson Balázsovits Edit kíméletlenül beszólt Joci séfnek, aki nem sokra rá visszavágott a színésznőnek:


Zsombi ezúttal nemcsak az ízekre, de a desszertek külalakjára is oda akart figyelni, azonban ismét annyira elúszott a munkával, hogy őrült kapkodásba kezdett a sütés végére. A kialakult káosznak meg is lett az eredménye, Liptai Claudia azonban feldobta a kóstolást vicces megjegyzésével, a fiú cake popjai láttán ugyanis valami egészen másra asszociált.


Zsombihoz hasonlóan Kriszti is nagyon megcsúszott a sütés alatt, így az utolsó pillanatig próbálta dekorálni a cake popjait. Az Éjjel-Nappal Budapest sztárja végül veszélyzónába került.

Balázsovits Edit távozása után a zsűritagoknak – a vendég véleményét is figyelembe véve – kellett eldönteniük, hogy ki volt aznap a legügyesebb, és ki lesz az, akinek a nap végén el kell búcsúznia a versenytől. A zsűri döntése alapján Kriszti és Kata közül az ÉNB sztárjának kellett mennie, így számára véget ért a Mestercukrász.

Kriszti sírva búcsúzott az édesszájú Konyhafőnöktől:

#Mestercukrász#balázsovits edit#juhos joci#liptai claudia#enzsöl balázs#2. évad#8. rész#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk