Mestercukrász

Megvannak a Mestercukrász elődöntősei!

rtl.hurtl.hu

2022. június 24. 22:25

Nyolc kötény már csütörtökön elkelt, a maradék hatért nyolcan szálltak ringbe a Mestercukrász pénteki adásában.

Az első feladatban a zsűri három darab különböző ízesítésű, virág-tematikájú cupcake-et várt a négy versenyzőtől.

Szabi félreértette a feladatot, úgyhogy a piactéren csak egyféle dekorációhoz szedte össze a hozzávalókat, amin sütés közben kellett módosítania. Perceket veszített azzal is, hogy a krémeket javította, és az izomalttal is meggyűlt a baja, de végül sikerült mindhárom cupcake-et feldíszítenie. Végül a kóstoláson nagy nevetést okozott kaktusz-díszítésű édességével, ugyanis a félreérthető kinézetű dekoráció mellett nem tudtak szó nélkül elmenni.


Geri nagyon megcsúszott a munkával, így aztán a három cupcake-et szinte az utolsó pillanatban töltötte be, és a dekorációra sem maradt elég ideje. Ráadásul sütés közben kemény kritikát kapott Joci séftől, amikor beszélgetés közben otthagyta a két zsűritagot:

Ha a beosztottam lennél, folyamatos hűtőtakarításon lennél!


A második fordulóban Joci séf izzasztotta meg a versenyzőket, a tempós diktálás során a séf ikonikus desszertjét kellett lemásolni.

Peti hibázott a feladat elején, ami miatt újra kellett kezdenie a musszelin alapját, ráadásul a két piskótalapja közül is csak az egyik sült meg rendesen. Egy erős hajrával a diktálás végére behozta a lemaradását, és végül ő végzett elsőként a desszerttel. A kóstoláson csodálkozva meg is jegyezte Joci séf, hogy kész csoda, hogy így fel tudott támadni, mint egy főnix.


Cinti is nagyon megküzdött ezzel a feladattal, mert többször újra is kellett kezdenie a folyamatokat, ugyanis a nagy kapkodásban összekeverte az alapanyagokat. Az utolsó percben annyira belemerült a piskótája mentésébe, hogy észre sem vette, amikor lejárt az idő, és emiatt nem is tudta kitálalni a desszertet. Végül csak a félkész, vaníliás krémmel rétegzett musszelines piskótát tudta csak kivinni a zsűri elé, a kis musszelin gömbökkel a tetején. Ez a teljesítmény már nem volt elég a kötényszerzéshez, Cinti számára is véget ért a Mestercukrász.

 

A 14 kötény gazdára talált, hétfőn indul az elődöntő a Mestercukrászban!

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub#juhos joci#enzsöl balázs#liptai claudia#kötény#elődöntő

Címlapról ajánljuk