Híradó

Elbeszélnek egymás mellett az EP-listavezetők, nem úgy néz ki, hogy lesz vita mindenki részvételével

Szondi VandaSzondi Vanda

2024. május 7. 18:05

Továbbra is az állami televízióban vitázna az EP-listavezetőkkel Magyar Péter. A Tisza Párt vezetője az RTL Híradónak azt mondta: azért, mert ő és az ellenzéki pártok csak így juthatnak el a Fidesz által buborékba zárt választókhoz. Dobrev Klára, a DK listavezetője szerint erre kár várni, minden vitát, mindenhol vállalni kell. Deutsch Tamás azt írta az RTL Híradónak: minden listavezetővel kész vitázni, ám amikor konkrétumokról kérdeztük, már nem válaszolt.

Először egy zárt ajtó előtt, majd – feltételezhetően – egy újfehértói teremben buzdítja Rétvári Bence szavazásra az embereket ebben a Fidesz közösségi oldalán található videóban.

„Óriási veszélyben van Európa, hiszen a háborúpárti politikusok napról napra közelebb viszik Európát a háborúhoz. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP az első naptól kezdve a béke mellett érvel. MI a béke pártján vagyunk. Ezért kell június 9-én a Fidesz-KDNP-re szavazni, hogy ne kerüljenek háborúpárti politikusok az Európai Parlamentbe, hanem minél több békepárti Fidesz-KDNP politikus kerüljön oda” – sulykolta a Fidesz központi kampányüzenetét a videón Rétvári.

A felvételen az is látható, hogy a kampányeseményen akár beszélgetni is tudtak a belügyminisztérium államtitkárával azok, akiket meghívtak az eseményre. Kormánypárti politikusoknak nyilvános kampányeseménye csak elvétve van.

Bár több médium, köztük az RTL is jelezte, hogy vitát szervez a pártok EP-listavezetőinek, a Fidesz nem reagált a felkérésre. Ma is kerestük Deutsch Tamást, de sms-ben csak annyit írt: 

„Amint azt már korábban többször is világossá tettem, az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállításának lezárultát követően minden listavezetővel kész vagyok vitázni.” Amikor azonban ennek részleteiről kérdeztük, már nem válaszolt.

Magyar Pétert ma Hajdúböszörményben érte utol az RTL Híradó. Ő azt mondta, nem fél a kérdésektől és bárkinek válaszol, vitázni azonban először az állami televízió élő adásában hajlandó.

„Én azt szeretném kikényszeríteni a sok millió magyar ember nevében, hogy ez egy élő egyenes vita legyen a köztelevízióban, hogy azokhoz is eljussunk, ahhoz a pár millió vagy pár százezer emberhez, akihez jelenleg csak a propaganda csak a rogáni, göbbelsi propaganda jut el.”

A Demokratikus Koalíció listavezetője szerint kár várni egy lehetetlen eseményre.

A köztelevízió programját Rogán, Orbán és társai alakítják. Én nem gondolnám, hogy nekünk a politikánkat ahhoz kellene igazítani. Úgyhogy ahol vitát szerveznek, legyen ez az ATV, a Blikk, az RTL, a Partizán, oda el kell menni és minden lehetőséget fel kell használni. Az embereknek joguk van tudni, hogy mit gondolunk a világról

– szögezte le Dobrev Klára.

Az EP-listát állító többi párt az RTL Híradó megkeresésére mind azt közölte: a listavezetőjük szívesen áll ki nyilvános vitára bárhol, bárkivel.

Június 9-én arról dönthetnek a választók, hogy ki legyen az a 21 politikus, aki az európai parlamentben Magyarországot képviseli. A szavazók 13 párt listájából választhatnak majd.

#Híradó#Videó#Külföld#Európa#vita#ep#ep választások#top hírek#tisza párt#ep-listavezető#magyar péter#deutsch tamás#ma

Címlapról ajánljuk