Híradó

Magyar Péter az RTL-nek: Nem szerettem volna itt hagyni a három gyerekemet Magyarországon

Török ÁdámTörök Ádám

2024. február 21. 18:26

Diplomáciai karriert ajánlottak neki, ha külföldre megy, és itthon hagyja a Varga Judittal közös gyerekeit – mondta Magyar Péter az RTL Híradónak. Szerinte 2020-ban a Karmelitában próbálták erről győzködni. A Nemzetbiztonsági Bizottság keddi zárt ülése után a Fidesz frakcióvezetője arról posztolt, a titkosszolgálat egyetlen tagja sem vett részt Magyar Péterrel ilyen találkozón. Ő azonban azt mondja, nem is egy titkosszolgálati ember győzködte, hanem egy miniszter.

A Miniszerelnökségnek helyet adó Karmelitába hívták egyeztetésre 2020-ban, hogy a válásáról beszéljenek – ezt állította Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában. Feleségével, Varga Judit akkori igazságügyi miniszterrel ugyanis akkor épp megromlott a kapcsolatuk, ezt akarták vele átbeszélni.

„Behívtak a Karmelita kolostorba, és azt mondták, hogy ha ez és ez fog történni, akkor ezt és ezt választhatom. És mondtam, hogy nem” – fogalmazott az interjúban.

Magyar Péter az RTL Híradónak most azt mondta: diplomáciai karriert ígértek neki, ha külföldre megy, és itthon hagyja a Varga Judittal közös gyerekeiket.

A lényeg az volt, hogy a válásommal kapcsolatban, illetve annak az intézésével kapcsolatban hívott be egy miniszter egyeztetni, és ott tett nekem különböző ajánlatokat, amit én visszautasítottam. Hiszen nem szerettem volna külföldre menni és diplomáciai karrierbe kezdeni ismét, és itt hagyni a három gyerekemet Magyarországon.

A Karmelitában tartott állítólagos találkozó téma volt a Nemzetbiztonsági Bizottság keddi zárt ülésén is. A Fidesz frakcióvezetője szerint ezen kiderült, hogy „a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót”.

Magyar Péter szerint azonban ő sohasem mondta, hogy a titkosszolgálat egy tagjával tárgyalt Karmelitában. Az RTL Híradónak most megismételte, hogy egy miniszter próbálta győzködni, de azt nem árulja el, ki.  

„Szükségtelennek tartottam megnevezni ezt az illetőt, szerintem aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, vagy hallgatta a Partizán-interjúmat, az össze tudja tenni a képet, és pontosan tudja, hogy kire gondoltam” – fogalmazott.

Az RTL Híradó riportjából az is kiderül, hogy mit mondott a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke, és hogyan reagált erre Magyar Péter.

#Híradó#Videó#Belföld#politika#magyar péter#fidesz#karmelita kolostor#varga judit#top hírek

Címlapról ajánljuk