Gazdaság

Több száz embert rúgnak ki Mészáros gigabankjából

rtl.hurtl.hu

2023. október 4. 8:21

Csoportos létszámleépítésre készül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding. Leginkább budapesti irodai dolgozókat készülnek elküldeni.

Nagyjából 400-500 dolgozó elbocsájtására készül a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank fúziójával létrejött MBH Bank – írta a Telex. Az idén rekordnyereséget elérő pénzintézet közlése szerint elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is.

A bank közlése szerint „szervezeti párhuzamosságokat” szüntetnek meg, amik a három bank egyesülése után jöttek létre. Az MBH Bank közlése szerint októberben döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat.

Rekordnyereség

Az MBH Bank augusztus végén jelentette be, hogy adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt az idei első félévben, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.  A korrigált adózás előtti eredmény pedig 165,5 milliárd forintot ért el, ami 60,7 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

„Kisebb hajót, nagyobb szerénységet”

Az MBH Bank a nyáron leginkább azzal szerepelt a lapokban, hogy leányvállalata, az Euroleasing vette meg a Rose d'Or nevű luxusjachtot, amin Mérszáros Lőrincet is látták nyaralni. A cég működésével kapcsolatban Gulyás Gergely az RTL Híradónak elmondta, hogy  „kisebb hajót, nagyobb szerénységet vár”.


Augusztus végén a Magyar Nemzeti Bank több mint 110 millió forintos bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Bankholdingra és annak több leányvállalatára. Egyebek közt kockázatkezelési hiányosságokat találtak. Megbírságolták a bankhoz tartozó Euroleasing Zrt.-t is, amely megvette a luxusjachtot, amelyen Mészáros Lőrinc és családja nyaralt.


Nyitókép: Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

 

#Gazdaság#mbh bank#leépítés#kirúgás#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk