X-Faktor

Bozsek Márk a való életben is zenei karriert szeretne

rtl.hurtl.hu

2013. szeptember 21. 21:40

A Barátok közt Fekete Szabolcsa a sorozatban már egy ázsiai turnén is túl van, de Márk úgy döntött, hogy a jövőben nem csak eljátszani akarja a popsztárt, hanem valóban azzá akar válni, ezért jelentkezett az X-Faktorba.


Bár Alföldi Róbert külön kiemelte, hogy mennyire elismeri azokat a versenyzőket, akik harminc, negyven, vagy akár ötven éves koruk után is minden félelmüket legyőzve jelentkeznek az X-Faktorba, de valószínűleg nem azokra a karakterekre gondolt, mint amilyen az ötvennégy éves Nagy Zsuzsanna Anna volt. A harmadik Válogatás nyitó produkciója ugyanis elég éles kritikát váltott ki Alföldiből, és négy egyértelmű nemmel búcsúzott a műsortól.

A mentorok különösen rossz perióduson mentek keresztül, hiszen rengeteg próbálkozó közül senkit sem tudtak továbbjuttatni, és nem volt egy-egy üdítő kivétel sem, akitől új erőre kaphattak volna az ítészek. Miután mind a négy mentor már hangosan rimánkodott egy jó hangú jelentkezőért, egy óriási lánykoszorúban megérkezett Székely Martin, aki meg volt róla győződve, hogy leveszi a lábáról a mentorokat, első sorban persze Tóth Gabit. A huszonegy éves fiú kicsit túllőtt a célon, amikor már a szám elején kisétált az egyetlen női mentorhoz, és az asztalra is felmászott. Martin nem is első sorban a hangi hiányosságaival, sokkal inkább ezekkel az eltúlzott gesztusokkal érdemelte ki, hogy három nemet kapott a három férfi mentortól, és Gabi is csak sajnálatból mondott igent a könnyeivel küzdő srácnak.

Fista Klaudia nagypapája álmát szeretné megvalósítani az X-Faktorban, a papa ugyanis nagyon szeretett volna énekes lenni, de a biztos megélhetés miatt a kőműves mesterséget választotta. Klaudiának a mentorok szerint van esélye arra, hogy ne kelljen maltert kevernie, de ahhoz még sok gyakorlás kell, hogy tényleg énekesnőnek vallja magát, ezért a huszonöt éves lány nem jutott be a legjobb százötven közé.

Sárközi József már másodszor próbálkozik az X-Faktorban, mert a fejébe vette, hogy 2012-es kudarca után megmutatja mindenkinek, hogy igenis tud énekelni. A sokkal inkább vicces, mint jó produkcióra Tóth Gabi, és Szikora Robi igennel szavazott, ráadásul Geszti Pétert is sikerült rábírniuk, hogy változtassa meg tavalyi véleményét, hiszen a legrutinosabb mentor akkor azt mondta, hogy ebben az életben biztosan nem juttatná tovább Józsefet. A továbbjutást nagy ovációval fogadó közönség kedvéért József újra belekezdett a dalába, amit Alföldi Robi nem tudott újra végighallgatni, ezért kivonult a meghallgatásról.

Csordás Ákos akármennyire is szereti az éneklést, mégis megerősítésre várt a mentoroktól, hogy tényleg érdemes-e komolyan foglalkoznia ezzel a szakmával. Az X-Faktort nem hiába tartja vízválasztónak a húsz éves srác, ugyanis ha olyan teljesítményt nyújt a továbbiakban is, mint amilyet a Válogatáson, akkor egy hatalmas élménynél, és négy igennél is sokkal többet profitálhat a műsorból.

A mentorok kérése úgy látszik meghallgattatott, ugyanis Ákos után is egymást követték a jobbnál jobb produkciók. Berta Ágnes, Hegyi Balázs, Feltóti Dániel, Jaksa Adrienn, Bátky Zoltán, Ősi Ronnie és a Skafunderz zenekar is mind a négy igent besöpörve jutott tovább a Táborba.

Nagy Nóra azzal a céllal érkezett az X-Faktorba, hogy átadja a benne lévő érzéseket a mentoroknak a hangján keresztül, ami sikerült is neki. Geszti Péter úgy fogalmazott, hogy Nóra lefújt egy kis port a lelkéről, ami már nagyon ráfért. A tizenkilenc éves lánynak annyira egyértelmű volt a továbbjutása, hogy Alföldi Robi még a szavazást sem akarta végigcsinálni, de végül mégis mind a négy mentor kimondta a maga igenjét.
Miskovics Róbert szinte minden este nagyközönség előtt énekel a Madách színház színpadán, de saját bevallása szerint éppen ezért gyakran előfordul, hogy nem a kellő odafigyeléssel, nem a kellő zene iránti tisztelettel énekel. A harminchárom éves színész azért jött az X-Faktorba, hogy visszaszerezze magának azt az áhítatot, amit gyerekkorában még érzett a zene iránt. A mentorok, természetesen a kolléga, Alföldi Róberttel az élen hatalmasat csalódtak Robiban, aki hibátlanul énekelte a dal elejét, utána viszont nagyon haknisra vette a figurát, és ezzel pont az eredeti céljának fordított hátat. Bár Szikora Robitól kapott egy igent, a másik három mentor nemmel szavazott, így Miskovics Robi nem jutott be a legjobb százötven közé.

Ráduly Botond a román X-Faktorban már megmutatta magát. Az erdélyi magyar fiú ott egészen az élő adásokig jutott, most pedig Magyarországon is szeretne hasonló eredményt elérni. Botond, ahogy Geszti mondta lesöpört mindent amit lehetett, úgyhogy négy teljesen egyértelmű igennel jutott a Táborba.

Ekanem Bálint Emota a tavalyi kudarc után ezúttal nem szólóban lépett az X-Faktor színpadára, hanem magával hozta a zenekarát is. A Speak up! lenyűgözte az összes mentort, Geszti Péter, aki 2012-ben nem vitte tovább Emotát a mentorházból, állva tapsolt a produkciónak, amely négy igennel jutott a következő körbe.

Molnár Attila hosszú utat járt be az X-Faktor színpadáig. Az amerikai börtönöket is megjárt harmincöt éves férfi szórakoztató stílusát a mentorok nagyon nehezen viselték, de ennek ellenére el kellett ismerniük Attila tehetségét, ezért továbbjuttatták a férfit.

Bozsek Márk sokaknak ismerős lehet, hiszen hosszú évek óta a Barátok közt című sorozat állandó szereplője. A Fekete Szabolcs karakterét megformáló fiú régóta foglalkozik az énekléssel, és szerette volna magát a nagyközönségnek Bozsek Márkként is megmutatni, hogy végre őt is megismerjék a nézők, ne csak az általa alakított karaktert. Márk ráadásul egy saját dallal állt a mentorok elé, és ezzel a számmal sikerült meggyőznie az ítészeket tehetségéről, így pedig készülhet a Tábor kihívásaira.

Címlapról ajánljuk