Videó

22 éve történt a móri mészárlás: így számolt be az RTL Híradó a tragédiáról

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 7:30

Napra pontosan 22 évvel ezelőtt, 2002. május 9-én két fegyveres rabló 8 embert gyilkolt meg egy móri bankfiókban. Magyarországon ez volt a legtöbb áldozattal járó bankrablás. A rablók alig több mint 7 millió forintot vittek el. Az elkövetők először a bank biztonsági őrét lőtték le, aztán az épületben tartózkodó dolgozókkal és ügyfelekkel végeztek. Az áldozatok között volt az akkori polgármester felesége is. A valódi tetteseket csak évekkel később fogták el. A fenti videóban felidézzük, hogyan számolt be a tragédiáról 22 éve az RTL Híradó, és hogyan érintették a helyieket a történtek. Akkor még csak 6 halálos áldozatról lehetett tudni, két embert életéért még küzdöttek.

A rablógyilkosok a mészárlás után elmenekültek. A móri bankrablással először Kaiser Edét gyanúsították, akit három tanú is felismert, ráadásul egy bűntársa is ellene vallott. Ennyi bizonyíték elegendő volt ahhoz, hogy 2004-ben elítéljék. 

Az eljárásban öt évvel később következett be fordulat, amikor egy férfi bejelentette, hogy Tatabánya közelében az erdőben töltényhüvelyeket és lövedéket talált. A rendőrség megállapította, hogy ezek egy része a Móron használt fegyverből származik. Ez alapján fogták el a valódi elkövetőket, Weiszdorn Róbertet és Nagy Lászlót. Nagy László előzetes letartóztatása alatt öngyilkos lett, Weiszdorn Róbertet életfogytig tartó fegyházra ítélték, legkorábban 2048-ban szabadulhat.  

A tévesen elítélt Kaiser Ede 18 év után, 2020-ban szabadult. Bár 2009-ben felmentették a móri bankrablás és gyilkosság vádja alól, egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték. 

A Fókusz a tragédia 15. évfordulóján forgatott Móron: a riportból kiderül, hogy a Dózsa György úti épület mellett a mai napig összeszorult gyomorral sétálnak el az ott lakók.

 

#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#móri bankrablás#móri mészárlás#rablógyilkosság#bank#ezen a napon#Híradó

Címlapról ajánljuk