Videó

„Anya most alszik” – ötéves kislánytól kaptak rendkívüli telefont a mentők három éve

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 6:04

Édesanyja rosszul lett, de a kislány nem esett kétségbe – három éve az 5 éves Elena a 112-t tárcsázta, és ügyesen válaszolt a diszpécserek kérdéseire, így el tudták indítani a mentőt a bajba jutott asszonyhoz. Az egyébként 2021 áprilisában rögzített felvételt a rendőrség három éve ezen a napon osztotta meg. Nem az első és nem is az utolsó különleges hívás volt Elenáé, azonban biztosan az egyike a legemlékezetesebb telefonoknak.

Hasonlóan hősies tettével került be a hírekbe 2019-ben az akkor hatéves, betűket és számokat is alig ismerő, óvodás Lajoska. Anyukájával ketten voltak otthon, amikor a nő rosszul lett. A kisfiú mégsem esett pánikba, azonnal tárcsázta a mentőket, és szerencsére hamar kiért a segítség.

Persze sajnos itt is vannak trollok

Betonozni kell holnap, de nem jön a kőműves, tudnának küldeni egyet? – ezzel hívta fel a 112 segélyhívót egy férfi március elején. A rendőrök a beszélgetés felvételét nemrégiben tették közzé. Így hívják fel a figyelmet, hogy aki a segélyhívót indokolatlanul tárcsázza, olyan elől vehet el időt, aki valóban bajban van. A hívások fele ugyanis még mindig indokolatlan. A szakemberek szerint egyszerű megtanulni, hogy mikor hívjuk a 112-őt. Az elmúlt években ez több kisgyereknek is sikerült, és ők életet mentettek.

#Videó#ezen a napon#segítség#112#rosszul lett#5 éves#Belföld#segélyvonal#segélyhívás#Híradó

Címlapról ajánljuk