Videó

A Novák Katalintól kapott kegyelem után ellovagolt az éjszakába Budaházy György

rtl.hurtl.hu

2024. április 29. 12:41

Budaházy Györgynek Novák Katalin 2023. április 27-én adott kegyelmet a pápalátogatásra hivatkozva. Míg a korábbi elnöki kegyelmeknél akár egyet is lehetett érteni a döntéssel, Budaházy György esetében erről szó sincs – erről beszélt azt RTL Híradónak Ungár Péter éppen egy éve, április 29-én. Emlékeztetett, a Hunnia Mozgalom tagjai politikai okokból vascsővel vertek meg egy embert.

Miután szabadult a váci börtönből Budaházy György, ellátogatott Toroczkay Lászlóhoz, a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti képviselőjéhez. Koccintottak – erről a politikus számolt be a Twitteren.

Budaházyt 2023 márciusában ítélték el jogerősen. A bíróság szerint Budaházy György terrorcsoportot szervezett és irányított. Hozzájuk köthető Csintalan Sándor volt szocialista politikus megverése, és ők lőttek rá Hiller István volt miniszter házára. Egy bárra és egy közösségi helyre Molotov-koktélt dobtak, valamint robbanószerrel töltött focilabdákat gyártottak, amelyeket használni is akartak. 

Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatásra hivatkozva adott kegyelmet a csoport tagjainak. Az LMP szerint ez megmagyarázhatatlan. Novák Katalinnak egy szűk évvel később a székébe került egy újabb kegyelmi döntés, a bicskei pedofilügyben bűnpártolóként érintett K. Endrének adott elnöki kegyelmet, majd rövid idővel azután, hogy ez kitudódott, lemondott.

#Videó#politika#Belföld#köztársasági elnök#kegyelem#novák katalin#budaházy györgy#pápalátogatás#támadás#ezen a napon

Címlapról ajánljuk