UEFA

Csütörtökön kiderül, megérik-e a magyarok az európai kupatavaszt – focidömping az RTL felületein

rtl.hurtl.hu

2024. február 21. 6:06

A legjobb tizenhat közé jutás a tét az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga playoffkörének visszavágóin. Összesen tíz mérkőzést láthatnak az RTL HÁROM és az RTL+ felületén, köztük Sallai Rolandék ki-ki meccsét. 

Érdemes lesz csütörtökön is az RTL HÁROM vagy az RTL+ felületét választani, ugyanis Sallai Roland és Szalai Attila csapata, vagyis a Freiburg mellett egyebek közt az AC Milan és az Ajax mérkőzéseit is láthatják. 

Freiburg – Lens: csütörtök 18:30; RTL HÁROM

A január óta két magyart a soraiban tudó Freiburg fogadja hazai pályán a Lenst. A már 2018 óta a német együttesben játszó Sallai Roland mellé az év elején Szalai Attila érkezett kölcsönbe a Hoffenheimtől. Az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe kerülésért vívott első mérkőzésen Sallai a kezdőben kapott szerepet, Szalai viszont nem jutott lehetőséghez – talán a visszavágón ő is pályára léphet.

Az odavágón nem született gól, így mindkét csapatnak van esélye ott lenni a legjobb tizenhat között.

A Freiburgból Ginter, Kyereh, Lienhart, Rosenfelder és Schmidt hiányzik majd csütörtökön sérülés miatt; a franciáknál Cabot és Machado hagyja ki térd-, illetve izomsérülés miatt az összecsapást. A találkozó játékvezetője a szlovén Rade Obrenovič lesz, munkáját Jure Praprotnikés Grega Kordež segíti.

AS Roma – Feyenoord: csütörtök 21:00; RTL HÁROM

Minden ezen a meccsen fog eldőlni. A február 15-i első mérkőzésen ugyanis 1-1-es végeredmény született, amely teljesen nyílttá tette a párharcot. A vezetést az első félidő hosszabbításában Paixao szerezte meg a hazai pályán játszó Feyenoordnak, erre Lukaku válaszolt a 67. percben. Ezúttal viszont a tavalyi EL-döntős AS Roma játszik otthon, így ez számukra jelenthet minimális előnyt.

A hazaiaknál Abraham és Bove nem játszik; a vendégeknél Bijlow, Jahanbakhsh, Trauner, Zechiel és van den Belt hagyja ki az összecsapást. A meccs játékvezetője a spanyol Jesús Gil Manzano, segítői Diego Barbero és Ángel Nevado lesznek.

Természetesen az RTL+ előfizetői sem maradnak foci nélkül. 

Rennes – AC Milan: csütörtök 18:45; RTL+

Magabiztosan várhatja a visszavágót az AC Milan, hiszen az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjéért folyó párharc első mérkőzésén 3-0-ra verte otthon a Rennes-t. Az elmúlt években viszont nem egyszer lehetett látni, hogy nagycsapatok bukják el a magabiztos előnyüket a visszavágón. A meccset portugál játékvezetők irányítják.

Toulouse – Benfica: csütörtök 18:45; RTL+

A továbbjutás kérdése még teljesen nyitott, mivel az odavágón a Benfica csupán egygólos előnyt szedett össze a Toulouse ellen (2-1). A tét az UEFA Európa Liga legjobb tizenhat csapata közé kerülés. A mérkőzésen olasz játékvezetők működnek közre.

FK Bodø/Glimt – Ajax: csütörtök 18:45; RTL+

Az UEFA Európa Konferencia Ligában csap össze a két együttes – a tét itt is a nyolcaddöntőbe jutás. Az első meccsen 2-2-es döntetlen született, a visszavágóra így még nem dőlt el semmi. Görög bírók vezetik a találkozót.

Dinamo Zagreb – Real Betis: csütörtök 18:45; RTL+

A horvátok várják minimális előnyből a visszavágót, hiszen a Dinamo Zagreb 1-0-ra nyert idegenben az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszáskörének első mérkőzésén. Az összecsapáson svájci bírói négyes fújja a sípot.

Frankfurt – Royale Union SG: csütörtök 21:00; RTL+

Múlt héten nem bírtak egymással a felek – 2-2-es döntetlen született –, így a továbbjutás a második találkozón dől el. A párharc győztese a Konferencia Liga legjobb tizenhat csapata között folytathatja. A meccset norvég bírók irányítják.

Olympique de Marseille – Sahtar Donyeck: csütörtök 21:00; RTL+

Az első összecsapás eredménye 2-2 lett, így még mind a két együttesnek van esélye az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjére. A mérkőzésen német játékvezetők működnek közre.

Sporting CP – Young Boys: csütörtök 21:00; RTL+

Az Európa Liga playoffkörének odavágóján 3-1-re győzött a Sporting a Young Boys otthonában, aminek köszönhetően a portugál csapat várhatja sokkal nyugodtabban a visszavágót. A találkozót szlovák bírók vezetik.

Sparta Praha – Galatasaray: csütörtök 21:00; RTL+

Öt gól is esett az első meccsen, amelynek a végén a török szurkolók örülhettek: a 3-2-es végeredménynek köszönhetően a Galatasaray áll jobban az EL nyolcaddöntőjéért vívott párharcban. Az összecsapáson angol bírói négyes fújja a sípot.

Csütörtökön tehát immár a nyolcaddöntőért folyó playoffkör visszavágói következnek az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában, az RTL HÁRMON és az RTL+ felületén pedig ismét tíz mérkőzést közvetítünk élőben. Tartsanak velünk ezúttal is!

Nyitókép: Catherine Steenkeste / Getty Images

#UEFA#európa liga#konferencia liga#playoff#nyolcaddöntő

Címlapról ajánljuk