UEFA

Szoboszlai Dominik és a Liverpool a továbbjutásért játszhat Toulouse-ban, a Freiburg ezúttal Sallai Roland nélkül lép pályára

rtl.hurtl.hu

2023. november 8. 9:23

Csütörtökön immár a negyedik fordulóval tér vissza az UEFA Európa Liga (EL) az RTL HÁROM képernyőjére és az RTL+ felületére. 18:30-tól élőben láthatják Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool Toulouse elleni vendégjátékát. Ha a Liverpool nyer, már biztosan továbbjut a csoportjából. A mérkőzés után közvetlenül, 21 órától a West Ham United – Olimpiakosz Pireusz összecsapást közvetítjük az RTL HÁRMON, szintén élőben. Emellett az RTL+ előfizetői az este folyamán összesen nyolc találkozót is élőben élvezhetnek, többek között Sallai Roland együttesének, a Freiburgnak a Topolya elleni mérkőzését is.

Toulouse - Liverpool: csütörtök 18:30; RTL HÁROM és RTL+

A meccsnek óriási tétje van, elsősorban a Liverpool részéről. Ha nyernek, biztosan továbbjutnak az UEFA Európa Liga E csoportjából. A Toulouse-t legutóbb hazai pályán 5-1-re intézték el az angolok, akkor korán hátrányba kerültek a franciák, hiszen Diogo Jota már a 9. percben betalált, és bár a válasz nem késett sokat – Dallinga a 16. percben kiegyenlített –, utána beindult az angolok gólgyártása: a szünetre már 3-1 volt az állás Endo és Nunez találataival, majd a második félidőben Gravenberch és Salah tovább növelte a Liverpool előnyét. A mérkőzés összefoglalóját az alábbi videóban nézhetik meg.


Ezúttal a franciák hazai pályán próbálhatnak javítani, amire hatalmas szükségük lenne, ha életben akarják tartani a továbbjutásról szőtt álmukat. Az E csoportot jelenleg a Liverpool vezeti a maximálisan megszerezhető kilenc ponttal, második a négypontos Royale Union SG, mögötte a szintén négypontos Toulouse áll, a sort a nulla pontos LASK zárja.

A Toulouse-ból nem lép pályára Aboukhlal, Aradj, Genreau és Zanden sérülés miatt, a Liverpoolból pedig Bajcetic, Robertson és Thiago hagyja ki a mérkőzést, amelyet a 33 ezer fős Stadium de Toulouse-ban rendeznek.

A Toulouse és a Liverpool összecsapását az RTL HÁROM mellett az RTL+ előfizetői is élőben élvezhetik!

West Ham United - Olimpiakosz: csütörtök 21:00; RTL HÁROM

Az UEFA Európa Liga A jelű csoportjában csap össze a jelenleg a tabellát vezető West Ham United és a harmadik helyen álló Olimpiakosz Pireusz. A csapatok a harmadik, előző fordulóban már találkoztak, akkor a görögök két első félidős találattal – Fortounis a 33., Rodinei a 45+1 percben szerzett gólt – gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést, hiszen az angolok Paqueta révén csupán szépíteni tudtak. Így az Olimpiakosz Pireusz akkor otthon tartotta a három pontot, megfosztva veretlenségétől az első két fordulóban százszázalékos teljesítményt nyújtó West Hamet. A londoni csapat ezúttal hazai pályán javíthat.

Szoboszlai Dominik és a Liverpool a továbbjutásért játszhat Toulouse-ban, a Freiburg ezúttal Sallai Roland nélkül lép pályára
Az Olimpiakoszban játszó Rodinei (j) és a West Ham United légiósa, Lucas Paqueta (b) akcióban – Fotó: Louisa Gouliamaki / Reuters

Az EL A jelű csoportját a West Ham vezeti hat ponttal, mögötte a szintén hatpontos Freiburg áll – Sallai Roland együttesének Topolya elleni mérkőzését az RTL+ felületén nézhetik élőben –, majd a négy ponttal álló Olimpiakosz Pireusz következik, és jelenleg az egypontos TSC az utolsó.

Az RTL+ előfizetői számára az alábbi hét összecsapást közvetítjük élőben az UEFA Európa Ligából:

Slavia Praha – AS Roma: csütörtök 18:45; RTL+

A százszázalékos, az UEFA Európa Liga G csoportját vezető AS Roma a második helyen álló Slavia Praha otthonába látogat. A csehek az egyetlen vereségüket (2-0) pont a rómaiaktól szenvedték el az előző fordulóban, most hazai pályán próbálhatnak meg visszavágni.

Ajax - Brighton: csütörtök 18:45; RTL+

Az EL B csoportjának utolsó helyén álló, egykor szebb napokat is megélt Ajaxnak minden egyes aprócska pontra szüksége van, ha nem szeretné már ősszel befejezni a nemzetközi kupaszereplést. Ellenfele, a Brighton jelenleg négy ponttal a harmadik.

Qarabag – Bayer Leverkusen: csütörtök 18:45; RTL+

Az Európa Liga H jelű csoportjában a Leverkusentől az előző fordulóban 5-1-es vereséget szenvedő azeriek előtt máris itt a lehetőség, hogy revansot vegyenek. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a német együttes három győzelemmel vezeti a csoportot.

Freiburg - TSC: csütörtök 21:00; RTL+

Ezúttal hazai pályán fogadja Sallai Roland csapata a Topolyát az EL A csoportjában. Sajnos a legutóbbi fordulóban – amikor a Freiburg idegenben legyőzte 3-1-re a szerbiai együttest – a magyar válogatott labdarúgó megsérült, combizomszakadást szenvedett, így többhetes kihagyás vár rá.

AEK Athén – Olympique de Marseille: csütörtök 21:00; RTL+

A B jelű csoport első két helyezettje csap össze csütörtökön. A Marseille két döntetlennel és egy győzelemmel – pont az AEK Athén ellen nyert 3-1-re a harmadik játéknapon – vezeti a tabellát, a görögök a másodikak, ám mindösszesen egy ponttal lemaradva.

Glasgow Rangers – Sparta Praha: csütörtök 21:00; RTL+

Az előző fordulóban nem bírt egymással a két együttes – 0-0-ás döntetlen született –, most pedig ismét megmérkőznek, ezúttal a skót csapat otthonában. Az EL C csoportját a Betis vezeti hat ponttal, mögötte négy-négy ponttal áll a Sparta Praha és a Glasgow Rangers, az utolsó három ponttal az Aris.

Atalanta – Sturm Graz: csütörtök 21:00; RTL+

A hétpontos, tabellaelső Atalanta fogadja a négypontos, harmadik helyen álló Sturm Grazot az Európa Liga D csoportjában. Az együttesek az első összecsapásukon 2-2-es döntetlent játszottak egymással.

Nyitókép: A Liverpool West Ham United elleni Premier League mérkőzése az Anfield Roadon 2023. szeptember 24-én. Mohamed Salah ünnepli a gólját Luis Diaz Szoboszlai Dominik társaságában – Fotó: Peter Powell / Reuters

#UEFA#szoboszlai dominik#liverpool#toulouse#Sallai Roland#freiburg#West Ham#olimpiakosz

Címlapról ajánljuk