UEFA

Videó: rohamrendőrök mentek a Konferencia Liga-meccs után a játékosokért, a klubelnököt arcon ütötték

rtl.hurtl.hu

2023. október 6. 15:16

A holland rendőrség letartóztatta lengyel Legia Warszawa labdarúgócsapat két játékosát az AZ Alkmaar elleni Konferencia Liga-mérkőzés után.

A holland rendőrség letartóztatta a varsói Legia Warszawa labdarúgócsapat két játékosát a holland AZ Alkmaar elleni Európa Konferencia Liga mérkőzését követően – írja a Reuters.

A rendőrség közölte, hogy a hollandok 1-0-s győzelmével végződött csütörtöki mérkőzés után őrizetbe vettek egy 28 éves szerbiai és egy 33 éves portugál férfit. A lengyel média beszámolói szerint az érintett játékosok Radovan Pankov és Josue, akiket a csapatbuszról ráncigáltak le, és vittek el bilincsben a rendőrök.

A brit hírügynökség arról ír, hogy az ügy heves reakciókat váltott ki Lengyelországban. A rendőrségi akcióról a közösségi médiában is terjednek felvételek. Az alábbin az látható, amint bilincsben viszik el a rohamrendőrök Josuét:


A lengyel csapat elnökét és tulajdonosát, Dariusz Mioduskit a rendőrök arcon ütötték, míg a Legia személyzetének több tagját gumibotokkal verték. Helyszíni beszámolók szerint a meccs után elszabadultak az indulatok, a Legia busza csak nehezen tudta elhagynia stadiont. 

Ezen a videón Dariusz Mioduski klubtulajdonos látható, amint összetűzésbe keveredik a rendőrökkel:


Nyitókép: Marcel van Dorst / NurPhoto via Getty Images

#UEFA#európa konferencia liga#focista#letartóztatás

Címlapról ajánljuk