UEFA

Győzött a West Ham és a Basel

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 16:52

Csütörtökön lejátszották az UEFA Európa Konferencia Liga két elődöntőjét is. Az AZ Alkmaar – a magyar válogatott játékos, Milos Kerkez együttese – a West Ham United otthonába látogatott, míg a Fiorentina a Baselt fogadta. Mindkét találkozót élőben közvetítettük az RTL+ felületén, lássuk, milyen eredmények születtek!

West Ham United – AZ Alkmaar: 2-1

Három gól esett az összecsapáson, amelynek végén végül a hazai szurkolók örülhettek.

Az első találatra egészen az első játékrész hajrájáig kellett várni. Ekkor Reijnders középtávoli, megpattanó lövése akadt be a West Ham kapujába, megszerezve a vendégeknek a vezetést. A második félidőben azonban viszonylag gyorsan érkezett a két angol gól, amellyel megfordították az állást a londoniak. Először a 67. percben Benrahma talált be tizenegyesből – Ryan kapus ellen ítéltek büntetőt –, majd alig kilenc perccel később Antonio állította be a végeredményt egy kapu előtti kavarodást követően. A 2-1 azt jelenti, hogy a West Hamnek jövő héten idegenben kell megtartania egygólos előnyét, míg az Alkmaarnak hazai pályán lesz lehetősége megfordítani a párharc állását. A tét az UEFA Európa Konferencia Liga prágai döntője. A visszavágón már Milos Kerkez is játszhat (aki az első meccset a sárga lapjai miatt hagyta ki), ezért, ha csütörtökön velünk tartanak az RTL+-on, akkor a magyar válogatott játékost is élőben láthatják a pályán!

Fiorentina – Basel: 1-2

Hazai pályán kapott ki a Fiorentina a Baseltől az UEFA Európa Konferencia Liga elődöntőjének első összecsapásán. Bár nagy helyzetek inkább a vendégek előtt adódtak, az első gólt mégis a hazaiak szerezték a 25. percben Cabral révén, aki egy szögletet követően fejelt a hálóba. A svájciak egyenlítő találata a 71. percben érkezett. Diouf a felezővonaltól indulva, kicselezve a védőket, egészen a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, majd laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Már-már mindenki elkönyvelte, hogy döntetlen marad az állás, ám a 93. percben a Basel kihasználta az utolsó utáni lehetőségét, és egy szabadrúgás utáni kavarodásban Amdouni fejese beállította az 1-2-es végeredményt.

A Fiorentinának csütörtökön idegenben kell majd kiharcolnia a továbbjutást, míg a Basel fő feladata az lesz, hogy megtartsa egygólos előnyét.

Az RTL+ felületén természetesen ezt a mérkőzést is élőben közvetítjük!

Csütörtökön máris érkeznek a visszavágók, amikor kiderül, kik jutnak be az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga budapesti és prágai fináléjába! Az elődöntőkből az RTL Hármon csütörtökön 20:45-től élőben közvetítjük a Bayer Leverkusen – AS Roma EL-mérkőzést, míg az RTL+ előfizetői 21 órától szintén élőben nézhetik meg, vajon Milos Kerkez magyar válogatott játékos együttese, az AZ Alkmaar vagy a West Ham jut be a Konferencia Liga döntőjébe, illetve, hogy ott a Basel vagy a Fiorentina lesz az ellenfél.

Tartsanak velünk a szezon legizgalmasabb részében is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#West Ham

Címlapról ajánljuk