UEFA

Manchester United – Real Betis élőben az RTL HÁRMON

rtl.hurtl.hu

2023. március 9. 14:38

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga máris a nyolcaddöntőkhöz érkezett. Az RTL HÁRMON csütörtökön 21 órától élőben közvetítjük a Manchester United - Real Betis találkozót, emellett az RTL+ streaming platformunk előfizetői az este folyamán további nyolc összecsapást is élőben követhetnek. Nézzük, mivel várjuk Önöket a 21 órakor kezdődő mérkőzéseken!

Manchester United – Real Betis: március 9. csütörtök, 21:00; RTL HÁROM

A Manchester United az őszi csoportkör során elért öt győzelme és egy veresége, valamint az ezzel összegyűjtött 15 pontja ellenére a több kapott gól miatt csupán a második helyen végzett a Real Sociedad mögött az E csoportban. Az UEFA Európa Liga playoffkörében aztán nem volt könnyű dolga az angoloknak – ugyanis a Barcelonán át vezetett az útjuk a nyolcaddöntőbe. Az első mérkőzésen idegenben 2-2-t játszottak a katalánokkal, a visszavágót pedig 2-1-re megnyerték, így 4-3-as összesítéssel végül búcsúztatták a Barcelonát, és ők jutottak tovább a legjobb 16 közé.

Csütörtöki ellenfelük, a Betis ősszel az EL C csoportjában volt érdekelt, ahol veretlenül (öt győzelemmel és egy döntetlennel) zárt, hat ponttal megelőzve az első helyért folytatott küzdelemben az AS Romát. Így a sevillai együttes egyenes ágon jutott be a nyolcaddöntőbe.

A Manchesternek nem sikerült túl jól a hétvégéje, hiszen nagyarányú, 7-0-ás vereséget szenvedett a Liverpooltól az angol bajnokságban, a Premier League-ban – mindazonáltal még így is harmadikok a tabellán. A Betis ezzel szemben egy Real Madrid elleni 0-0-ás LaLiga-döntetlennel hangolt a csütörtökre, ők jelenleg az ötödikek a spanyol bajnokságban.

A két csapat korábban még sohasem találkozott egymással UEFA által rendezett eseményen.

A hazaiaknál Eriksen, Greenwood, Martial és van de Beek hagyja ki az összecsapást, Casemiro és Lindelof játéka kérdéses; a vendégeknél Cruz és Fekir nem léphet pályára.

A meccset a manchesteri Old Traffordon rendezik, Daniel Siebert német játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Jan Seidel és Rafael Foltyn lesznek.

Manchester United – Real Betis élőben az RTL HÁRMON

Az RTL+ felületén 21 órától az alábbi mérkőzéseket közvetítjük élőben:

Juventus - Freiburg: március 9. csütörtök, 21:00; RTL+

A Juventus az UEFA Bajnokok Ligájában kezdte az őszt, ám mivel a H csoport harmadik helyén zárt a Benfica és a PSG mögött, pályára kellett lépnie az UEFA Európa Liga playoffkörében, ahol a Nantes-on jutott túl 4-1-es összesítéssel. A Freiburg az EL G csoportjának végzett az élén, aminek köszönhetően egyből a nyolcaddöntőbe jutott. A meccset görög játékvezetők irányítják.

Sevilla - Fenerbahçe: március 9. csütörtök, 21:00; RTL+

A spanyol házigazdák az UEFA Európa Liga rájátszáskörében 3-2-es összesítéssel ejtették ki a PSV Eindhovent, míg a Fenerbahçe megnyerte az EL B csoportját, így automatikusan a legjobb 16 közé jutott. Francia bírói négyes fújja majd a sípot.

Shaktar Donyeck - Feyenoord: március 9. csütörtök, 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében csap össze a két együttes. A Donyeck 3-4-es összesítéssel bizonyult jobbnak a Rennes-nél az EL playoffkörében, míg a Feyenoord az F csoport győzteseként most csatlakozik vissza a küzdelembe. A mérkőzésen szlovák játékvezetők működnek közre.

Fiorentina - Sivasspor: március 9. csütörtök, 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőjéért küzdenek meg egymással a csapatok. A Fiorentina a rájátszáskörben a Braga ellen jutott tovább 7-2-es összesítéssel, a török Sivasspor pedig a Konferencia Liga G csoportjának győzteseként egyből a legjobb 16 között folytathatta. Albán bírók vezetik a találkozót.

Csütörtökön 18:30-tól ismét tartsanak velünk, hiszen az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában immár a negyeddöntőbe jutás a tét! A nyolcaddöntőből az RTL HÁRMON előbb a Sporting – Arsenal, majd 21 órától a Manchester United – Real Betis összecsapást is élőben közvetítjük, emellett az RTL+ előfizetői további nyolc mérkőzést szintén élőben követhetnek! Közvetlenül a találkozók lefújása után pedig az RTL HÁRMON megnézhetik a játéknap összefoglalóját a leglátványosabb és legfontosabb pillanatokkal.

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#manchester united#Real Betis#foci#futball#meccs#mérkőzés

Címlapról ajánljuk