Tudomány-Tech

Ezzel a trükkel rengeteg tárhelyet szabadíthat fel a Gmailben, és csak pár kattintás

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 14:34

Több trükk létezik a Gmail-tárhely felszabadítására, érdemes például rászűrni az óriásmellékletekre, amelyek gyakran feleslegesek.

Ingyenesen csak 15 gigabájt tárhelyet biztosít a Google a felhasználók számára, ez pedig megoszlik a Gmail, a Google Fotók és a Google Drive között – hívta fel a figyelmet a femina.hu.

A SlashGear cikkében több hasznos tanácsot is találni arra nézve, hogyan lehet felszabadítani helyet. Érdemes benézni a Spam mappába és a kukába, mert ha valaki nem törölte az itt található üzeneteket véglegesen, azok továbbra is helyet foglalnak. 

Gmail: sok tárhely szabadul fel, ha töröljük a nagy mellékleteket tartalmazó leveleket

Igen gyakori hiba, hogy nem szelektálják rendszeresen a csatolmánnyal érkező leveleket, így az ezekben található fotók és videók fölöslegesen foglalják a helyet. A nagy méretű csatolmánnyal rendelkező üzenetek kiszűréséhez a felhasználói felület felső részén található keresési sávba kell beírni a has:attachment larger:10M sort, így a képernyőn megjelenik az összes olyan üzenet, melyek csatolmányainak mérete meghaladja a 10 megabájtot. A kifejezésben szereplő számot tetszés szerint lehet módosítani, ha valaki ennél nagyobb fájlokat keresne. 

A Gmail jelenleg a legnépszerűbb levelezőrendszer közel kétmilliárd felhasználójával, de lehet, hogy a jövőben kihívója akad a Google szolgáltatásának, mivel Elon Musk be akar lépni a piacra

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#gmail#tárhely#felszabadítás#megtelt

Címlapról ajánljuk