Sport

Valter Attila nagyot bukott a Giro szerdai szakaszán

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 19:54

Valter Attila meg is sérülhetett, de végül cserekerékpárral folytatta a viadalt és a 165. helyen ért célba. 

Valter Attila bukott és végül a 165. helyen ért célba a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, ötödik szakaszán, amelyet a francia Benjamin Thomas nyert meg sprintbefutóban, miközben az összetettbeli elsőséget megtartotta a szlovén Tadej Pogacar – derült ki az Eurosport közvetítéséből.

Az MTI tudósítása szerint a 28 esztendős Thomas a Genova és Lucca közötti 178 kilométeres etapon szökevénycsoport tagjaként sprintben verte meg a dán Michael Valgrent és az olasz Andrea Pietrobont. A francia szakaszgyőztes pályakerékpárban négyszeres világbajnok, háromhetes körversenyen viszont most aratta pályafutása első szakaszsikerét.


A kétszeres Tour de France-győztes Pogacar, valamint összetettbeli nagy riválisai egyformán 11 másodperces hátránnyal zárták az etapot, így a szlovén sztár megőrizte a rózsaszín trikót, előnye 46 másodperc a második Geraint Thomasszal, és 47 a harmadik Daniel Martínezzel szemben.

Valter Attila valamivel kevesebb mint 26 kilométerrel a cél előtt egy tömeges bukásba keveredett, , a televíziós közvetítésben látottak alapján meg is sérülhetett, de végül cserekerékpárral folytatta a viadalt és a 165. helyen ért célba. Összetettben a 61. helyre csúszott vissza, hátránya csaknem tizennyolc perc Tadej Pogacarral szemben, de Valter Attila nem az összetettért megy a versenyen. 

Nyitókép: Eurosport

#Sport#valter attila#Giro d'Italia#bukás#kerékpár#bicikli

Címlapról ajánljuk