Reggeli

„Művész úr, ez most összejött!” – Nagy Ervint a piaci árus véleménye nyugtatta meg leginkább, miután eljátszotta A Király címszerepét

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 10:18

A Reggeli vendégei a Zámbó Jimmyt megformáló Nagy Ervin és Herman Pierre, az RTL Drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója voltak. A beszélgetésből az is kiderült, hogy mi volt a legnehezebb Nagy Ervinnek, miközben megformálta A Királyt.

Nagy Ervinnek nem volt könnyű dolga, amikor Magyarország egyik legismertebb karakterét kellett megformálnia a képernyőn. A színész próbálta Jimmy legismertebb védjegyeit elsajátítani, például, ahogy cigizett, tartotta a kezét vagy piszkálta a haját, ám az igazi hitelességhez a karakter lelki vívódásait is teljesen át kellett éreznie, de nem is állt annyira távol tőle.

Amilyen élénken megélem én is az életemet, abban nagyon hasonlítottam rá 

– mondta a színész a Reggeliben, akitől a Jimmy-féle indulatkezelés – saját bevallása szerint – nem áll oly távol bizonyos pillanatokban.

Amikor Szabados Ági arról kérdezte, hogy a forgatás óta vajon sikerült-e már levetkőznie a karakter sajátosságait, Nagy Ervin csak annyit válaszolt viccesen, hogy erről leginkább a feleségét kéne megkérdezni.

Nagy Ervinnek fontos volt megmutatni, hogy A király botrányai, nőügyei és indulatkezelési problémái mellett, mennyire lehengerlő személyiség volt Zámbó Jimmy, akinek esendő tulajdonságaiban, mindenki valamennyire magára ismer, ezért is szerették és szeretik is legendás muzsikust a nézők.

Herman Pierre szerint A Király azért is korszakalkotó, mert eddig még nem készült magyar híres ember életéből sorozat, amely egy történelmi időszakról, és egy igazi zenei legendáról szól.

Milyen szomorú az, hogy aki a világ legboldogabb embere lehetett volna a legboldogtalanabb volt 

– mondta Herman Pierre, aki a Reggeliben is köszönetet mondott az ország legjobb színészeinek azért, amilyen hitelességgel megjelenítették a sorozatban azt, amit ő álmodni sem mert volna.

A Király című sorozat tizedik epizódja már felkerült az RTL+ felületére, így az mostantól teljes egészében megtekinthető. Január 18-tól megtekinthető az Apatigris új évadának nyitó epizódja. Az összesen tíz részből álló évad új epizódjai szerdánként élesednek a felületen és hamarosan érkezik a Mellékhatás második évada is.

#Reggeli#Videó#Bulvár#A Király#zámbó jimmy#herman pier

Címlapról ajánljuk