Mestercukrász

Rebi és Roxi küzd meg a Mestercukrász címért

rtl.hurtl.hu

2022. július 14. 22:35

Balázs séf brutális diktálása és meglepetés kártyája megizzasztották a versenyzőket, azonban csak ezután jött az igazi fordulat: a döntősök családtagjaikkal sütöttek. Hiába a rengeteg ismerős arc, könnyek potyogtak és feszült pillanatokból sem volt hiány a finálé kapujában.

A csütörtöki első feladatban Balázs séf ikonikus desszertjét kellett újraalkotniuk a versenyzőknek.

Szabi már a sütés elején hibázott az angolkrém alapjával, amit harmadjára sikerült csak megcsinálnia. A morzsáját is újra kellett kezdenie, mert félreértette a séfet, és ez egy olyan érzelmi lavinát indított el nála, hogy hibát hibára halmozott és egyre jobban lemaradt.

Rebi magabiztosan indult neki a sütésnek, de amikor a csokis piskótája elkezdett repedezni, a szokásos magabiztossága is elszállt. Többször futott neki a banán felkockázásának és a karamellnek is, ráadásul a torta betöltéséhez kevés lett a mousse, ezért abból is újabb adagot kellett készítenie. Ennek ellenére az utolsó félórában egy nagy hajrával utolérte magát, és végül minden elemet sikerült is tányérra tennie.  

Ráadásul a hibáikat mindig kiszúrta a sasszemű séf, ezt pedig szó nélkül hagyta ugyan, viszont egy vices kártyával jelezte, amit elrontottak, mehet a kukába és kezdhetik előről:


A második fordulóban a játékosok segítőket kaptak: egy-egy hozzátartozójuk érkezett kuktának a konyhába.

Szabi nem tudta jól irányítani feleségét, nem voltak konkrét ötletei a dekorációra, és megcsúsztak a sütik készítésével is. Emiatt annyira elkeseredett, hogy a sütés végén el is sírta magát a rá nehezedő nyomás, a tehetetlen düh és az önostorozás miatt.  


Rebi az édesapját hívta el segíteni, akivel nagyon jól dolgoztak együtt, de az első adag choux-t véletlenül leejtette, így ezt újra kellett sütniük. Ennek ellenére behozták a lemaradást, és sikeresen felépítették a karácsonyfaszerűen dekorált tornyot.

Roxi nagyon elérzékenyült attól, hogy ezúttal is az édesanyja segített neki, akire mindig számíthatott, az élet minden területén. Nagyon jó hangulatban dolgoztak együtt, és a séfek kérésére megsütötték a családi recept alapján azt a teasütit is, amivel egyszer már bizonyított.

A kóstoláson Szabi félve vitte ki süteményeit a zsűrinek, hiszen kiborulása után, nem tudta, mire számítson. A kritikák mellett azonban Joci séf vallomása lepte meg a legjobban:

Ugyanilyen voltam 20 évvel ezelőtt, mint te… csapkodtam.


A zsűri a kóstolást követően ebben az évadban most utoljára dugta össze a fejét, hiszen azt kellett eldönteniük, ki lesz az a két versenyző, aki bekerülhet a fináléba. Ítéletük alapján Rebi és Roxi mérkőzik meg pénteken a fináléban!

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub#rábai roxi#krupa rebeka#kottmayer szabolcs#döntő#finálé#könnyek#sírás#kritika#család

Címlapról ajánljuk