Mestercukrász

Közeleg a Finálé – Már csak négyen vannak versenyben

rtl.hurtl.hu

2022. július 12. 22:30

A döntő hetének második napján puzzle-desszert és fagyikészítés tette próbára a játékosok képességeit.

Az első feladat egy szétszedhető puzzle-desszert elkészítése volt.

Rebi eredetileg csak egy málnás betétet tett volna a desszertjeibe, de mivel Balázs séf karamellt is kért, azonnal megcsinálta azt is. Hogy bizonyítson, végül egy 16 darabos puzzledesszertet készített. A kóstoláson azonban nem kapott túlságosan pozitív értékeléseket: a lány csalódást okozott a zsűrinek, amikor kitálalta eléjük kirakósának elemeit. A séf ugyanis egyetlen harapás után szembesült a kőkemény karamell betéttel, ami még a fogát is kitörte volna, ha nem vigyáz…

Ilyen szarvashibát még tanuló korodban sem követhetsz el 

– Joci séf kiakadt Rebire.


Gábor nem figyelt arra, hogy a zsűri kétféle mousse-t várt tőlük, ezért csak egyet tervezett meg, úgyhogy sütés közben kellett volna rögtönöznie. Ez azonban annyira felborította a terveit, hogy végül csak étcsokis mousse-t csinált áfonyás és meggyes betéttel. Tudta, hogy mivel tetoválóművészként dolgozik, a zsűri nagyon várja, hogy egy csodás festménnyel nyűgözze le őket. El is kezdte megfesteni Vincent Van Gogh Csillagos ég című festményét, de annyira kicsúszott az időből, hogy nem lett készen a kirakós mind a 16 darabjával.


A második körben Gábor kapta a hátráltatást Roxitól, így 10 percre ki kellett ülnie a kanapéra. A kényszerpihenő után igyekezett behozni a lemaradását, de a fagyiját csak későn tudta a gépbe önteni, ráadásul újra kellett kezdenie a churros sütését is, és az öntetét is nagyon sokáig redukálta, így azt csak az utolsó másodpercekben tudta még melegen rányomni a kehely tetejére.


Rebi végig nagyon pörgött, még az sem zökkkentette ki, amikor Balázs séf megkérte, hogy legyen egy kis izgalom a fagylaltjai ízesítésében. Rebi csak nevetgélt, Joci séf viszont szóvá tette, hogy gyertyatartónak érzi magát mellettük. A versenyző végül időben elkészítette a kehely összes elemét. 


Egy játékosnak ma is el kellett hagynia a Mestercukrász konyháját: a zsűri ítélete alapján Kata nem folytathatja a versenyt.

#Mestercukrász#2. évad#17. rész#rab kata#liptai claudia#enzsöl balázs#juhos joci#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk