Külföld

Apuka lett az Idétlen időkig mormotája, ezzel még a gondozóit is meglepte

rtl.hurtl.hu

2024. március 30. 14:04

Úgy néz ki, családi biznisz lehet a tavasz bejelentése Punxsutawney Philnél, mivel párja, Phyllis két kismormotának adott életet.

„Fogalmunk se volt” – így reagáltak Punxsutawney Phil gondozói arra, hogy a tavaszjóslásra szakosodott mormota párja, Phyllis két kismormotának adott életet. A Guardian szerint az Idétlen időkig című filmből is ismert pennsylvaniai sztárállat gazdái a Facebookon jelentették be az örömhírt.

Azt írták: „a babák jelenleg szüleikkel vannak az állatkertben, amely a Punxsutawney Emlékkönyvtárnál halálható, és egy ablakon keresztül lehet megnézni őket”. A hírt közlő Tom Dunkel, a helyi Mormota Klub elnöke arról beszélt, hogy a kicsiken mindenki meglepődött.

Azt nyilatkozta a CBS tévécsatornának: „Bementünk, hogy megetessük őket friss gyümölccsel és zöldséggel. Láttuk, hogy Phyllis mellett ott van két bébimormota. Nagyon váratlan volt, fogalmunk se volt a vemhességről”. Hozzátette, hogy már egy évszázada nem volt bébimormotájuk. A boldog szülők most pihennek, és még nem döntöttek a kicsik neveiről. 

Phil azt mondta, hogy hamarosan döntenek, és akkor elmondják nekünk, mi pedig közhírré tehetjük

– tette hozzá Dunkel.

Punxsutawney Phil arról ismert, hogy minden február 2-án, egy ceremónia keretein belül „elárulja”, hogy hat hétnél tovább fog-e tartani a tél. A mormotát előhívják odujából hajnalban, és a legenda szerint ha meglátja a saját árnyékát, akkor hosszú télre számíthatunk.

A mormota jóslatáról idén az RTL videóban számolt be. Phil jóslata után a többezres tömeg óriási üdvrivalgásban tört ki, mivel az állat nem látta meg az árnyékát, ez pedig azt jelenti, hogy úton van a korai tavasz. 

Sajnos az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy Philnek csupán az esetek harminc százalékában volt igaza. 

A „Punxsutawney Phil” inkább egy tisztség, mint egy név, amelyet az évtizedek során számos mormota betöltött: az állatok ugyanis vadon általában hat évig, de fogságban is maximum 14 évig élhetnek.

Nyitókép: Columbia Pictures

#Külföld#punxsutawney phil#mormota#apa#bébi#gyerek#pár#tavasz#jóslás#család#Pennsylvania

Címlapról ajánljuk