Fókusz

Vannak, akik visszajöttek a halálból, és most el is mondják, milyen a túloldal

Gál PetraGál Petra

2024. május 2. 20:21

A világon minden embert foglalkoztat egy kérdés: milyen érzés meghalni? Mi történik velünk, a lelkünkkel, amikor meghalunk? Mi hogyan zajlik a halál pillanatában? Mit látunk és érzékelünk, amikor a testünk már feladja? A tudományos világban ez a kérdés megosztó, sőt, a szakemberek sokszor lesöprik az ehhez kapcsolódó elméleteket. Most erre keressük a választ. 

A vallásos vagy spirituális emberek gyakran hisznek a mennyországban vagy a túlvilágban. Mások úgy vélik, hogy semmi sem történik velünk, csak meghalunk. Az indiai vallások például a lélekvándorlást hirdetik, a buddhizmus tanai szerint a lélek beleolvad a kimondhatatlan létbe, az egyéni tudat megszűnik és véget ér a földi szenvedése. A görög mitológiában arról van szó, hogy a léleknek árnyélete van az alvilágban. Az iszlám a túlvilági paradicsomot a földi boldogság alapján képzeli el. A germán mondavilágban Walhalla, a boldogság hazája várja a hősöket.

Az RTL+ saját gyártású ismeretterjesztő sorozata, az Amit tudni akarsz… tavaly debütált a streamingfelületen. Izgalmas témák magyarázata és nagy hatású kulturális jelenségek története az RTL+-on – a legújabb rész már elérhető!

Ahogy egy ujjongó érzés elindult, láttam magam egy feneketlen, végtelen sötét barlangban. Barlang, de nem voltak falai. Barlang, de végtelen. Mégis puhán körülölelt, mint valami bolyhos mackóbunda vagy anyaméh.


Fazekas Bence halálközeli élménye megváltoztatta az egész életét. Pontosan le tudja írni, hogy mi mindent élt át, amíg nem vert a szíve. Paulinyi Tamás parapszichológus eleinte hitetlenkedve olvasta ezeket a történeteket. Úgy vélte, ilyen nem lehetséges. 

Hogy emlékeznek vissza a történtekre azok, akik átélték? Mit mondanak a nagy vallások, és a tudományos világ a halálközeli élményekről? A Fókusz riportjából kiderül.

 

#Fókusz#Videó#tudomány#élet#halál#halálközeli élmény

Címlapról ajánljuk