Fókusz

Gyerekek üzennek a dolgozó felnőtteknek: „Tartsanak ki, és örüljenek, még fiatalok!”

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2024. május 1. 19:40

Fölkelnek a dolgozók, fölöltöznek, és mennek a dolgozóba, dolgozni pedig azért kell, hogy az emberek pénzt keressenek, és ne legyenek szegények – május elsejei összeállításában a Fókusz gyerekeket kérdezett arról, hogyan képzelik el a munka világát. Szerintük milyen egy tökéletes munkahely, és vajon szeretnek-e a felnőttek dolgozni? Azt is megfejtették, hogy mi a különbség a fizetés és a zsebpénz között.

Bár még szemtelenül fiatalok, a felnőttek világáról megvan a saját véleményük. Már most konkrét elképzelésük van arról, milyen hivatást választanak maguknak, ha felnőnek, hogy mennyi lehet az ideális fizetés, és hogyan néz ki a tökéletes munkahely. Gyerekeket kérdeztünk többek között arról, hogy mit jut először eszükbe, ha meghallják azt a szót, hogy munka; szerintük mit csinálnak az emberek a munkahelyükön; ők milyen munkát űznének szívesen; milyen lenne a tökéletes munkahely; és hogy van-e különbség fizetés és zsebpénz között. 

Íme néhány válasz: Eliza szerint „a felnőttek nagyon szeretik a dolgozást, és mindig nagyon szerették”, Zsófi és Zsombi szerint a felnőttek „pihenés nélkül dolgoznak”, Luca pedig úgy látja, a sok munka mellett azért a felnőttek a munkahelyen „telefonozni is telefonoznak”.

Mindeközben Sára nagy álmokkal készül a felnőttlétre: „Én énekesnő leszek, lesz kettő kutyusom és egy gyerekem, a tanyán fogok élni, és annyira sok dalom lesz, hogy nyilván híres énekesnő leszek.”

Janka pedig arra figyelmeztet, hogy a jó munkahely az, ahol „a főnök is dolgozik, és nem csak az, hogy ül az irodában, jaj, figyelj már, ezt kéne odavinni”. Zsófi és Zsombi megfejtette, mi a különbség a pénz és a zsebpénz között: 

A pénz elázik, és szétszakad. A zsebpénz pedig nem ázik el, koszos, és a zsebben tartjuk, mert benne van, hogy zseb.

A május elsejei pihenést a gyerekek néhány jókívánságával koronázzuk meg. Hogy mit üzentek, kiderül a cikkünk elején található videóból. 

#Fókusz#Videó#Életmód#május 1.#munka ünnepe#munkahely#felnőttek#gyerekek#gyerekszáj#ma

Címlapról ajánljuk