Életmód

Egy sebész felfedte, melyik az a testrész, amely valóban árulkodik a pénisz méretéről

rtl.hurtl.hu

2024. április 27. 5:32

Nagy láb, nagy pénisz – szokták mondani, egyesek szerint pedig a kéz árulja el, mi lapul odalent. Egy új tanulmány szerint azonban egy másik testrész mérete függ össze a férfi nemi szervével.

A nagy orr szorosabb összefüggést mutatott a péniszmérettel, mint bármelyik más testrész, amelyet megmértek – állapították meg japán kutatók. 

Úgy találták, hogy a nagyobb orrú férfiaknak átlagosan legalább 5,3 hüvelyk, körülbelül 13,5 centi hosszú volt a pénisze merev állapotban, míg a kisebb orrú férfiaknak 4,1 hüvelyk, azaz 10,4 centi.

Egy sebész felfedte a testrészt, amely megmutatja a pénisz méretét - és ez nem a kéz vagy a láb
Fotó: pexels.com

Dr. Rena Malik, egy Beverly Hills-i sebész a Diary of a CEO podcastnek úgy értékelte az új tanulmányt, hogy az megcáfolja azokat a mítoszokat, amelyek szerint a cipőméret alapján meg lehet állapítani valakinek a péniszméretét – számolt be róla a brit Sun című bulvárlap.

30 év alatt sokat változtak a férfi nemi szervek

Korábbi kutatások szerint az átlagos pénisz mérete erekcióban 25 százalékkal, 4,8 hüvelykről (12,2 centiről) 6 hüvelykre (15,2 centire) nőtt az elmúlt 30 évben. A legutóbbi tanulmány, amely a Basic and Clinical Andrology című szaklapban jelent meg, azt vizsgálta, hogy az orr hossza hogyan függ össze a férfi nemi szerv hosszával.

A kutatók 124 férfi boncolásából származó adatot vizsgáltak meg, hogy kiderítsék, hogyan függ össze más testrészek hossza a pénisz hosszával. Ahhoz, hogy megmérjék a péniszt, addig nyújtották, ameddig csak lehetett. A tudósok ezután összehasonlították ezt a hosszúságot különböző testrészekkel – köztük a lábakkal, amelyek mérete nem mutatott összefüggést a pénisz nagyságával.

Már születés előtt eldől

A kutatók szerint az orr hosszával való kapcsolat azt jelezheti, hogy a pénisz mérete már a születés előtt eldől, és teljesen független a férfiak magasságától vagy súlyától.

Az a tény, hogy az orrméret összefügg a pénisz méretével, azt jelzi, hogy a pénisz hosszát nem a kor, a magasság vagy a testsúly határozza meg, hanem már a születés előtt eldől

– mondta Dr. Ikegaja Hirosi, a Kiotó Prefektúrai Orvosi Egyetem vezető szerzője.

Nincs minden veszve

A péniszméret miatt aggódó férfiak számára a sebésznek van egy jó hírük. Dr. Malik szerint a férfiak húzóeszközökkel akár 2 centiméterrel is növelhetik péniszük hosszát.

Ezek az eszközök a pénisz meghosszabbítására valók, de olyan férfiak számára is vagy gyógyír, akik Peyronie-kórtól szenvednek. Ez egy olyan állapot, amely hegszövet kialakulását okozza a péniszben, ez pedig görbült, fájdalmas vagy rövidebb erekciót eredményez.

Az ujjak is árulkodók lehetnek

Más kutatások szerint a férfiak mutató- és gyűrűsujja közötti méretkülönbség egy másik árulkodó jel arról, hogy mennyire nagy a péniszük. Az Asian Journal of Andrology című szaklapban megjelent tanulmány szerint a ujjpercek egymáshoz viszonyított aránya összefügg a pénisz hosszával.

Egy sebész felfedte a testrészt, amely megmutatja a pénisz méretét - és ez nem a kéz vagy a láb
Fotó: pexels.com

Dr. Tae Beom Kim, a dél-koreai Gachon Egyetem munkatársa elmondta: „A pénisz méretével összefüggést mutat a férfiak gyűrűsujja és mutatóujja közötti hosszkülönbségnek. Adataink szerint minél rövidebb a mutatóujj a gyűrűsujjhoz képest, annál hosszabb a pénisz.”

Nyitókép: pexels.com

#Életmód#nemi szerv#férfi#kutatás#tanulmány#sebész#hosszabbítás#pénisz#péniszméret

Címlapról ajánljuk