Belföld

Nem akarnak „tömegeket képviselet nélkül hagyni”, ezért elindul az MSZP Pikó András ellen a Józsefvárosban

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 7:07

A párt közleménye szerint az utolsó pillanatig várták, hogy „győz a józan ész”.

Az MSZP és az ellenzéki összefogás közötti feszültség Józsefvárosban tetőzni látszik: a szocialisták jelöltet indítanak a közös ellenzéki jelölt és jelenlegi polgármester, Pikó András ellen.

Mindez azért lehet fontos, mert 2019-ben ebben a kerületben is mindössze tucatnyi szavazattal nyert az ellenzéki jelölt a kormánypártival szemben. Az MSZP ennek ellenére döntött úgy, hogy külön útra lép, mert a párt úgymond nem ért egyet az összefogás jelöltállítási stratégiájával.

Az MSZP-t idézve a Telex azt írja: az utolsó pillanatig várták, hogy „győz a józan ész, és Pikó András nem akarja kiszorítani a már bizonyított, sikeres, egyéni győztes politikusokat a testületből”. Szerintük egy képviselőjelölttel semmilyen beleszólásuk nem lenne az önkormányzat életébe, ezért Pikóék ajánlatát nem fogadhatják el, így külön indulnak el a választáson. A döntést így indokolták:

Az MSZP nem hagyja cserben a szavazóit Józsefvárosban sem, hiszen a párt olyanokat is képvisel a testületben, akiknek a hangját más pártok nem hallják meg. Egy politikai pártnak a választásokon el kell indulnia, különben tömegek maradnak képviselet nélkül.

 

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#pikó andrás#mszp#viii. kerület#választás#önkormányzati választás#választás 2024

Címlapról ajánljuk