Belföld

Momentum: Közpénzből vettek használt Teslát a gyerekfocistáknak Ferencvárosban

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 18:32

Ugyanabból az alapból jöhetett a pénz, amelyből pécsi fideszes gamereket is támogattak.

Hajnal Miklós, a Momentum politikusa szerint a ferencvároso Szőke István Labdarúgó Akadémia ötmillió forintos állami támogatással vásárolt egy használt Tesla Model S-t 2021-ben a Városi Civil Alapon keresztül, amelyből korábban támogattak több fideszközeli szervezetet.

A Hajnal által megtekintett iratok szerint azért vették az autót, mert az „megkönnyíti a gyerekek mérkőzésre és hazaszállítását, továbbá az ügyintézést. Fontos szempont volt, hogy zöld rendszámú kocsi legyen, mert akkor nincs gépjárműadó, súlyadó, parkolási díj, illetve számos helyen ingyen tölthetik az autót, és így rengeteget spórolnak.”

Hajnal nem igazán érti, hogy a személyautó Model S-t hogyan lehet gyerekek szállítására használni. „Ezzel nyilván az egyesület is tisztában van, hiszen nem véletlenül hallgattak a kocsi típusáról. Amikor betekintettem az iratokba a támogatásokat osztó Bethlen Gábor Alapkezelőnél, másolatot és fényképeket nem készíthettem, de a saját szememmel is láttam a Tesláról készült fotókat” – írta Hajnal a Facebookon.

Azt is leírta: Tar József, az akadémia vezetője, a helyi roma önkormányzat elnöke a Ferencvárosi Fidesz egyik korábbi fotóján is szerepel, ahol mosolyogva tölti ki az éppen aktuális nemzeti konzultációt. A Városi Civil Alapból korábban több fideszközeli szervezetnek is jutott: Németh Szilárdhoz köthető szervezetek és pécsi fideszes gamerek is kaptak belőle.

Nyitókép: tesla.com

#Belföld#momentum#hajnal miklós#tesla#ferencváros#futball#gyerek#támogatás

Címlapról ajánljuk