Belföld

Rendőröket jutalmazott Méhkerék fideszes polgármestere, akit csalásért elítéltek

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 20:30

Tát Margitot és bűntársait egy 31 millió forintos csalás miatt elítélték jogerősen. Most rendőröket jutalmazott, amivel a rendőrség szerint semmi probléma nincs.

„Gratulálok a kitüntetetteknek és hálásan köszönjük a rendőrség kötelékében dolgozóknak a szolgálatot!” – írta a Facebookon,  Tát Margit, a Békés megyei Méhkerék polgármestere, amit a Magyar Hang szúrt ki. A lap szerint Tát még a Rendőrség napján tette ki a posztot annak kapcsán, hogy a megyei rendőr-főkapitányság rendezvényén egy kötegyáni útlevélkezelőnek és Méhkerék körzeti megbízottjának is ajándékcsomagot adott át.


A cikk szerint az örömet némiképp beárnyékolja, hogy Tát Margit és hét bűntársa 31 millió forintnyi uniós forrást csalt el  és ezért a Gyulai Törvényszék 2022 februárjában jogerősen elítélte a fideszes polgármestert és társait. Tát Margitot egy év tíz hónap, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották.

A lap megkereste a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy nem érzik erkölcsileg összeférhetetlennek, hogy munkatársaikat egy csalás miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt polgármester jutalmazza meg. A rendőrség azt válaszolta, hogy nekik nem a kitüntető személye számít. „Az önkormányzati elismeréseket a képviselő-testületek ítélték oda kollégáinknak, és a testületek képviseletére jogosult tisztségviselők adták át” – írták.

Nyitókép: Facebook/Tát Margit

#Belföld#tát margit#Méhkerék#polgármester#rendőrség#ajándék#csalás

Címlapról ajánljuk