Belföld

Gattyán György pártja 55 helyen elindul az önkormányzati választáson

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 20:59

Abban bíznak, hogy elérik az 5 százalékos küszöböt az EP-választáson. 

Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom (Memo) elnöke volt az egyik vendég az ATV kedd esti Voks 2024 műsorában, az elhangzottakról a Telex írt.

A beszélgetésben felmerült: mi értelme van a választáson elindulni a pártnak, vajon nem az állami pénzre hajtanak? Huszár azt válaszolta, hogy ők az EP-választásból nem fognak állami pénzt nyerni, és eleve olyan politikusokat keresnek, akik nem a pénzre hajtanak.

Huszár azt látja, hogy a magyar politikusok nem sok mindent értek el az EP-ben, és abban bíznak, hogy elérik az 5 százalékos küszöböt az EP-választáson. Lesznek polgármestereik is, 55 helyen indulnak polgármester- vagy képviselőjelölttel. Jelenleg 22 polgármesterjelöltjük van, de ez még nőhet, mert szerinte vonzó a programjukban a milliárdos megoldás: egy olyan 1 milliárd forintos alap, amire leendő polgármesterek pályázhatnak. A fővárosban két kerületben, a III. és a XVIII. kerületben, valamint Győrben indulnak a nagyvárosok közül, egyébként inkább az ezer fő alatti kistelepülésekre számítanak, ahol mélyszegénység van. Egy ilyen faluba szeretnének mintatelepülést létrehozni egy memós polgármesterrel, ami a többi településnek is mintául szolgálhat.

Ajánló: Eladó Gattyán György egykori luxusáruházának épülete az Andrássy úton

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#Európa#gattyán györgy#ep-választás#önkormányzati választás#memo

Címlapról ajánljuk