Belföld

Vizsgálatot indít az Állami Számvevőszék a lombkoronasétányok ügyében

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 14:55

Az Állami Számvevőszék vizsgálja az uniós pénzek elosztását a hírhedt nyírmártonfalvai lomb nélküli lombkoronasétány ügyében.  

Vizsgálódik az Állami Számvevőszék a lombkoronasétányok körüli pénzelosztás ügyében – árulta el Windisch László ÁSZ-elnök, a Költségvetési Tanács tagja a 24.hu Della című műsorában.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy az ÁSZ a brexit alkalmazkodási alap uniós pénzelosztásait is vizsgálja, de a műsorban több más téma is szóba került. Windisch László például rejtélyesnek tartja, hogy miért maradnak el a tervezettől ekkora mértékben a költségvetés adóbevételei.

De arról is beszélt, hogy a Költségvetési Tanács nemrég elkészült elemzése alapján nem meglepő, hogy az Orbán-kormány 5,2 százalékra emelte az idei hiánycélt. Illetve szóba került az ellenzék tiltott pártfinanszírozásának ügye is, amivel kapcsolatban a múlt hétig a pártoktól visszaérkezett észrevételek sem győzték meg az ÁSZ-t arról, hogy indokolatlan lenne a kilátásba helyezett büntetés.

Nyírmártonfalva felkerült a térképre

A hírhedt, lombkorona nélküli lombkoronasétányról több cikkben is beszámoltunk, megírtuk például, hogy Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere nemes egyszerűséggel kitermelte az erdőt a 60 milliós uniós támogatásból épített lombkorona sétány építése közben.

Majd pedig azzal védekezett, hogy „aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkoronasétány.” A sétányt a polgármester a saját erdőjébe építette. Legutóbb arról is írtunk, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálatot indított a lombkoronasétány ügyében.

A lombkoronasétányok ügyével az RTL Híradó is többször foglalkozott:


Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

 

#Belföld#lombkoronasétány#Nyírmártonfalva#vizsgálat#uniós pénzek#windisch lászló#állami számvevőszék

Címlapról ajánljuk