Belföld

Ittas vezetés: Lázár János minisztériuma vizsgálja a zéró toleranciát, a borászok sürgetik az eltörlését

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 6:47

A zéró tolerancia enyhítésének legnagyobb ellenzője állítólag Pintér Sándor.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium foglalkozik a zéró tolerancia felülvizsgálatával – értesült a 24.hu

Mint írják, bár Lázár János minisztériuma lépett az ügyben, az autóvezetés előtti alkoholfogyasztás teljes tilalmának esetleges lazítását a Belügyminisztérium határozottan ellenzi.

A portál emlékeztet rá: Bock József és Varga Zoltán borász a 2023. márciusi Borkonferencián – amelyet Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nyitott meg – a szabályozás enyhítését kérte nyugat-európai és amerikai mintára.Korábban hasonló gondolatokat fogalmazott meg a Varga Pincészet tulajdonosa is.

A 24.hu úgy tudja, a kormányzaton belül is felvetődött az ittas vezetés szabályozásának újragondolása. A portál kérdésekkel fordult  a közlekedési és a belügyi tárcához is a zéró tolerancia esetleges eltörlésével kapcsolatban: a BM hírlapi kacsának nevezte a felvetést, hogy a kormány foglalkozott volna a kérdéssel, Lázár János minisztériuma azonban megerősítette, hogy áttekintik az ittas vezetéssel kapcsolatos szabályozást.

A portálnak  több forrás is megerősítette, hogy 

a kabineten belül a zéró tolerancia enyhítésének legnagyobb ellenzője Pintér Sándor belügyminiszter.

2021-ben a rendőrség Pásztor Erzsivel készített kampányvideót, hogy felhívják a  a figyelmet a balesetmegelőzésre és az ittas vezetés veszélyeire:

 

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#alkohol#alkoholfogyasztás#zéró tolerancia#lázár jános#pintér sándor

Címlapról ajánljuk