Videó

Mostantól vadászhatják az uszonyos bálnákat is Japánban

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 11:42

Japán felveszi az uszonyos bálnát a kereskedelmi célú bálnavadászatban érintett fajok listájára – közölte csütörtökön Josimasza Hajasi kormányszóvivő, aki szerint azért van erre szükség, mert fontos a hagyományos étkezési kultúra átörökítése Japánban. 

Az ország halászati hivatala a hét elején nyilvános konzultációra bocsátotta „a vízi erőforrások ellenőrzésére” vonatkozó politikájának tervezett felülvizsgálatát. Az új tervezet engedélyezné az uszonyos bálnák kereskedelmi célú kifogását.

Amikor arról kérdezték, miért terjesztik ki a vadászatot, a japán kormány szóvivője, Josimasza Hajasi úgy reagált, hogy fontos a hagyományos étkezési kultúra átörökítése Japánban.

A halászati ügynökség adatai szerint Japán 2023-ban összesen 294 Minke bálnát, Bryde-bálnát és Sei-bálnát fogott ki. Eddig a kereskedelmi célú bálnavadászatot erre a három viszonylag kistermetű fajra korlátozták.

2019-ben Japán újraindította a kereskedelmi célú bálnavadászatot felségvizein és kizárólagos gazdasági övezetében, miután kilépett a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC).

 

#Videó#japán#bálna#vadászat#bálnavadászat#kereskedelem

Címlapról ajánljuk