Videó

„Saját magának köszönheti” – sírva állt a kamera elé Palácsik Tímea Damu Roland elsőfokú ítélete után

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 8:56

Damu Rolandra 12 éve ezen a napon váratlanul csapott le a rendőrség kórtermében, bilincsbe verve szállították át a pszichiátriáról a Nagy Ignác utcai börtönbe. A Fókusz felidézte az azóta elhunyt színész bántalmazási ügyét.

Palácsik Tímea 2010-ben fordult a rendőrséghez, mert állítása szerint egykori kedvese, Damu Roland megverte és megerőszakolta. Az elsőfokú tárgyalás után, ahol 6 évre ítélték Damut, Palácsik Tímea zokogva állt a Fókusz kamerája elé:

Elmondtam, hogy nekem ettől nem lesz jobb... ezt saját magának köszönheti.

A színész mit sem törődött az első fokú ítélettel. Bízott a felmentésében, és közben eljegyezte kedvesét, Juditot, aki végig kiállt mellette. Az esküvőt végül nem tartották meg, Damu Rolandot elítélték, két rendbeli személyi szabadság megsértésében és nemi erőszakban találták bűnösnek, akkor 4 és fél évet kapott.

A színész eredeti behívója 2012. április 26-ára szólt. Ügyvédje, Ruttner György szerint semmi nem utalt arra, hogy Damu nem akarta időben elkezdeni a büntetését, ezért éltek a fellebbezés jogával. A fellebbezés ellenére is maradt a börtönben, ám jó magaviselete miatt nem kellett leülnie a teljes büntetését. 2015 április hatodikán szabadulhatott a tököli börtönből

Damu Roland a tárgyalásai időszakában végül szakított Judittal, a börtönben vette feleségül a pszichiátrián megismert Edinát. A börtönévek alatt Damu végig levelezett a nővel, majd szabadulása után fél évig éltek együtt. Közös gyermekük, Maja 2016. április 9-én született. Damu Roland 2021. december 27-én hunyt el, miután légzési nehézségekkel, covidosan került kórházba. Gépekkel tartották életben, de végül nem tudták megmenteni, a szervezete feladta a harcot. Edina alkoholizmusa visszatért Damu Roland mellett, ezért a kis Maja gyámsági jogát az asszony testvére, Katalin gyakorolta, egészen 2023 nyaráig, amikor az asszony hosszú évek küzdelme után visszakapta Maja gyámsági jogát.

Nincs már bennem harag Roland iránt, örömmel tölt el, hogy a kislányunk ennyire hasonlít rá. Amikor majd nagyobb lesz, elmondom neki őszintén a történetünket, azzal együtt, hogy az apukája tehetséges színész és jó ember volt, ám ahogyan én is, követett el hibákat

mondta Edina a Blikknek, hozzátéve, hogy bár hiányzik neki egy társ, kevésbé tudna már megbízni bárkiben. 

#Videó#Bulvár#damu roland#Damu Edina#damu maja#palácsik tímea#vajna tímea#letartoztatás#nemi erőszak

Címlapról ajánljuk