UEFA

Szerdán és csütörtökön is foci élőben, pályán az AS Roma

rtl.hurtl.hu

2022. március 8. 16:02

Megkezdődnek a nyolcaddöntők az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában. Az RTL Most+-on kivételesen szerdán is élőben közvetítünk két találkozót; csütörtökön pedig 18:30-tól a Vitesse - AS Roma, 21 órától az Atalanta - Bayer Leverkusen összecsapást láthatják az RTL+-on, miközben az RTL Most+-on további nyolc meccset is élőben követhetnek. Emellett a mérkőzések utáni összefoglalónkban a játéknap legszebb és legérdekesebb pillanatait is megtekinthetik.

Mivel a Szpartak Moszkvát kizárták az UEFA Európa Ligából, az RB Leipzig automatikusan továbbjutott, így a következő két játéknapon Gulácsi, Orbán és Szoboszlai csapatát nem láthatjuk a képernyőn. Valamint - mivel a Sevillának és a Real Betisnek, illetve a Portónak és a Bragának ugyanaz a hazai pályája - a nyolcaddöntőben két mérkőzést a megszokott csütörtöki időpont helyett szerdán játszanak. Természetesen ezeket az összecsapásokat is élőben követhetik prémium online platformunkon, az RTL Most+-on.

FC Porto – Lyon: március 9. szerda 18:45; RTL Most+

Mivel a Lyon megnyerte az őszi csoportkörben az UEFA Európa Liga A csoportját, így egyenesen bekerült a nyolcaddöntőbe; míg a Porto a rájátszásban a Laziót búcsúztatta 4-3-as összesítéssel. A szerdai mérkőzést spanyol játékvezetők irányítják.

Real Betis – Eintracht Frankfurt: március 9. szerda 18:45; RTL Most+

A Frankfurt az UEFA Európa Liga D csoportjának az első helyén végzett, aminek köszönhetően most kapcsolódik be a tavaszi küzdelmekbe. A Betis pedig 3-2-es összesítéssel jutott tovább a playoffban a Zeniten. Az összecsapáson olasz bírók fújják a sípot.

A csütörtökön 18:45-kor kezdődő meccsek közül az alábbiakkal várjuk önöket az RTL+-on és az RTL Most+-on:

Vitesse – AS Roma: március 10. csütörtök, 18:30; RTL+

18:30-tól az RTL+-on José Mourinho AS Romája a holland Vitesse otthonába látogat az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjének első összecsapásán. A házigazdák a playoffkörben a Rapid Wienen 3-2-es összesítéssel jutottak túl, miután az első mérkőzésen ugyan 2-1-re alulmaradtak, de a visszavágón 2-0-ra nyertek hazai pályán osztrák ellenfelük ellen. A Roma nem vett részt a rájátszásban, mivel az őszi csoportkörben a Konferencia Liga C csoportjának első helyén végzett, így nemzetközi porondon most látjuk őt először a tavaszi szezonban.

Sem a Vitessénél, sem az AS Románál nincs eltiltott játékos, a hollandoknál Bazoernek, Buitinknak, Doekhinek, Oroznak, Tronstadnek és Witteknek; a spanyoloknál Kumbullának és Mancininek kell vigyáznia: ha lapot kapnak, kihagyják a következő mérkőzést.

Az összecsapást az Arnhemben található 34 000 fős GelreDome-ban rendezik, a találkozón Paweł Raczkowski lengyel játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Radosław Siejka és Adam Kupsik lesznek.

Csütörtökön 18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából.

Sevilla FC - West Ham United: március 10. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének playoffjában a Sevilla 3-2-es összesítéssel múlta felül a horvát Dinamo Zagrebet. A West Hamnek – köszönhetően őszi EL-csoportgyőzelmének – nem kellett a rájátszásban pályára lépnie, így ők most csatlakoznak be a továbbjutásért folyó küzdelembe. Svájci bírók vezetik az összecsapást.

FK Partizan – Feyenoord: március 10. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Az UEFA Európa Konferencia Ligában csap össze Holender Filip magyar válogatott labdarúgó csapata, az FK Partizan és a Feyenoord. A szerb házigazdák 3-1-es összesítéssel búcsúztatták a Sparta Prahát a nyolcaddöntő rájátszásában, míg a holland vendégek a Konferencia Liga őszi csoportküzdelmei során az E csoport győzteseként egyenes ágon jutottak be a legjobb 16 közé. A meccsen olasz játékvezetők működnek közre.

PAOK – KAA Gent: március 10. csütörtök, 18:45; RTL Most+  

A PAOK a Gentet fogadja az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb 16 csapata között. A playoffban a görög vendéglátók a dán Midtjyllandon jutottak túl 3-2-es összesítéssel. Belga vendégeik első helyen végeztek a Konferencia Liga csoportkörének B csoportjában, így ők most csatlakoznak be a küzdelmekbe. Az összecsapáson lengyel bírók fújják a sípot.

SK Slavia Praha – LASK: március 10. csütörtök, 18:45; RTL Most+  

Az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjében cseh-osztrák párharcra is sor kerül. A hazaiak a török Fenerbahçét búcsúztatták a rájátszásban 6-4-es összesítéssel; a LASK pedig ősszel megnyerte a Konferencia Liga A csoportját, aminek köszönhetően bekerült a legjobb 16 közé. A meccset lett játékvezetők irányítják.

Vitesse – AS Roma és Atalanta – Bayer Leverkusen nyolcaddöntő mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után a forduló legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 10 találkozót élőben követhetnek szerdán és csütörtökön az RTL Most+-on is. Szurkoljanak velünk!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#as roma

Címlapról ajánljuk