Tudomány-Tech

Az Apple autó ismét fényképezik a magyar utakat

rtl.hurtl.hu

2024. május 7. 6:43

Tavaly óta érhető el a részletesebb tájékozódási lehetőséget kínáló szolgáltatás.

Az Apple Maps és a hozzá kapcsolódó Look Around szolgáltatás tavaly áprilisban jelent meg több országban, köztük Magyarországon is. Ez a frissítés részletesebb és látványosabb tájékozódási lehetőséget kínál az Apple felhasználóknak. A Look Around, azaz a Körbenézés funkció interaktív, utcaszintű nézetet biztosít nagy felbontású 3D-s képekkel, írja a HWSW.hu techportál.

Az újítás részeként frissítették az útadatbázist, amelyet mostanra 2023-ban rögzített, legutóbbi körbepásztázás alatt gyűjtött felvételekkel. A frissített adatok lehetővé teszik például Budapest és más városok kedvelt helyszíneinek 3D-s megtekintését. Az Apple Maps támogatási oldala megerősíti, hogy az Apple autói április 15. óta újra járják az ország utait, és tervezik ezt a tevékenységet júliusig.

Az Apple Térképek frissítése során az Apple gyalogos felméréseket is végez az autóval nehezen megközelíthető helyszíneken, hátizsákos rendszerrel. Fontos kiemelni, hogy az adatgyűjtés során az Apple az adatvédelmi biztosítékokat szigorúan betartja, például arcok és rendszámtáblák kitakarásával.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#apple#autó#térkép

Címlapról ajánljuk