Portré

Balogh Petya élete legsötétebb időszakáról beszélt – erre ébresztette rá a válása

rtl.hurtl.hu

2024. március 15. 11:37

Balogh Petya 35 éves koráig mindent elért, amit szeretett volna: a Cápák között befektetője alapította a világ egyik legsikeresebb autónavigációs vállalatát. Miután kiugrott első cégéből, és elvált gyermekei anyjától, mindent újra kellett terveznie élete addigi legnehezebb fél éve után. Hogy hogyan lépett tovább, és miért készül fákat ültetni a Marsra, arról is beszélt Barabás Évinek még 2022 decemberében. A Portré egyik legizgalmasabb interjúját az egyik legnépszerűbb Cápával az RTL+-on lehet teljes egészében megnézni.

Balogh Petya 35 éves korára elérte mindazt – vagyont, világcéget –, amit tízévesen tervezett, csakhogy ekkor teljesen újra kellett gondolnia önmagát.

Gyerekkorom óta tudtam, hogy nekem valami világraszólót kell alkotni. Ez fontosabb volt mindennél. Volt a munka, a munka, a munka, és csak utána jött a család. Erre ráment az első házasságom, és a nagylányaimmal nem tudtam annyi időt együtt tölteni

– mondta Balogh Petya Barabás Évinek a Portréban. A Cápa tudja magáról, hogy munkamániás, azt mondja, alkotni, teremteni szeret, ez élteti, és csak utólag jött rá, mit kellett volna másképp csinálni.

Mindig azt választottam, ami kívülről fontos volt, és sosem azt, ami emberileg fontos lett volna

– vallotta be. Volt életében fél év, ami alatt minden szétesett körülötte. A házassága felbomlott, és fel is mondott. „Ott álltam, hogy van pénzem, de nincs családom, munkám, minek vagyok én itt? Ez egy újraindítás volt.”

Balogh Petya második feleségével hét éve alapított közös céget: angyalbefektetők lettek, akik induló vállalkozásokban látják meg a jövő potenciális világcégeit. 

Balogh Petya félmillió eurós befektetési ajánlatot tett a Cápák közöttben annak a fiatalembernek, aki csapatával fákat tervez ültetni a Marson. Szerinte nem őrültség felkészülni arra, hogy mire Elon Musk odaér, legyen árnyék, ahol leparkol:


A Cápák között teljes adását megnézheti az RTL+-on erre a linkre kattintva.

A Cápa a cikk tetején látható videóban beszélt gyerekkoráról is, valamint arról, hogy

  • szerinte semmi nem lett volna belőle, ha nem jön az életébe a számítógép;
  • miért van nagy szükség vállalkozókra;
  • hogyan beszél otthon a lányaival a pénzről;
  • ki volt előtte a példa;
  • mi az az egy dolog, amitől fél;
  • és miért gondolja, hogy az ő generációja az utolsó, amelynek tagjai még hagyományos módon halnak meg.
#Portré#Videó#barabás éva#balogh petya#Cápák között#befektető#startup#magánélet#ma#válás#család#Gazdaság

Címlapról ajánljuk