Kultúra

Videón, ahogy elborul Alec Baldwin agya, és kiveri egy zaklatója kezéből a telefont

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 23. 8:41

Egy anticionista aktivista egyebek mellett azt követelte a színésztől, hogy mondja kamerába: "b*szd meg Izraelt". Amikor a színész ezt nem tette, gyilkosnak nevezte és számon kérte, hogy miért nem ül börtönben Halyna Hutchins operatőr lelövéséért. Ekkor szakadt el a cérna Baldwinnál. 

Rendkívül kellemetlen incidens történt egy New York-i kávézóban Alec Baldwin és egy Izrael-ellenes, palesztinpárti aktivista között, derül ki a Mirror cikkéből.

A színészt a telefonjával videózó nő azzal közelítette meg, hogy mondja neki kamerába a következőket: „Szabadságot Palesztinának!”, „B*szd meg Izraelt!” és hogy „Le a cionizmussal!”.

A 66 éves hollywoodi színész nem tett eleget a többszöri agresszív követelésnek, mire a nő azzal szembesítette, hogy miért nem ül börtönben Halyna Hutchins operatőr lelövéséért. Baldwin egy ideig tűrte a zaklatást, majd végül csak elszakadt nála a cérna: egy hirtelen mozdulattal kiverte a nő kezéből a telefont. A felvétel az alábbiakban látható:


Baldwin 2021-ben a Rust című westernfilm forgatásán olyan pisztolyt sütött el, ami éles lőszerrel volt töltve, megölve ezzel a film ukrán származású operatőrét. A stáb fegyvermestere, Hannah Gutierrez Reed másfél év börtönt kapott. A Baldwin felelősségéről döntő büntetőper július 10-én kezdődik.


New York-ban szinte mindennaposak az Izrael-ellenes tüntetések és megmozdulások, a tavaly októberi Hamász-támadásra válaszul megindult gázai offenzíva miatt.

#Kultúra#alec baldwin#színész#Hamász#izrael#aktivista#incidens#new york#egyesült államok

Címlapról ajánljuk