Külföld

Rejtett kamerás felvétel készült Putyin egyre fényűzőbb luxuspalotájáról

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 7. 15:33

Rejtett kamerával készült felvételeken lehet megcsodálni, mi minden változott a sokmilliárd dolláros fényűző palotában, ami papíron persze nem az orosz elnöké.

Új, rejtett kamerával készült videót készített Alekszej Navalnij néhai orosz ellenzéki vezető Korrupcióellenes Alapítványa és a független orosz Proekt oknyomozó portál Vlagyimir Putyin Fekete-tenger partján álló palotájának belsejéből, írja a hvg.hu.

A sokmilliárd dolláros épületkomplexumról 2021 elején szerzett tudomást a világ, akkor maga Navalnij mutatott be egy kétórás filmet róla a YouTube-on.

A friss, 40 perces videó bejárja a luxuspalota belső tereit, és megmutatja, hogy milyen változások történtek a korábban látottakhoz képest. Mint azt a hvg.hu is megemlíti, például a korábban kiállított, viszonylag semleges romantikus festmények helyére történelmi csatákat ábrázoló festmények másolatai kerültek.

Érdekes változás, hogy a kaszinótermet kápolnává alakították, amiből Putyin egyházhoz való közeledésére lehet következtetni. A kápolnában egyébként egy olyan trónt is látni, ami az orosz ortodox hagyomány szerint a cár atyuskáé.


Vlagyimir Putyin, akit éppen a videó publikálásának másnapján iktattak be ötödjére is elnökké, tagadja, hogy köze lenne a palotához, ami papíron valóban nem az övé, hanem hozzá közel álló oligarchák nevén van.

#Külföld#oroszország#vlagyimir putyin#palota#fekete-tenger

Címlapról ajánljuk