Külföld

Merevrészeg volt a mozdonyvezető a Komáromból induló vonaton

rtl.hurtl.hu

2022. február 7. 14:54

Két állomásnál is elfelejtett megállni.

A szlovákiai Komáromból (szlovák nevén Komarno) vasárnap este elindult személyvonat mozdonyvezetője súlyosan ittas volt – értesült a Paraméter. Az információt a szlovák vasúttársaság szóvivője is megerősítette.

A vonat két állomáson is megállás nélkül keresztülszáguldott. A megállók vasúti munkatársai ezt jelentették a vasúttársaság diszpécserének, így Dunaszerdahelyen már rendőrök várták az ott már megálló mozdonyvezetőt.

Miután megszondázták a vezetőt, kiderült: leheletében 2,5 ezrelék alkoholszintet mértek. Ez súlyos alkoholos befolyásoltságnak minősül.

A rendőrök a szondázást követően leszállították a férfit a vonatról, a szerelvényt pedig félreállították az állomáson. A vonaton mintegy 20 utas tartózkodott, ők a következő járattal mehettek tovább, mintegy félórát kellett várniuk.

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő közölte, az 51 éves mozdonyvezetőt őrizetbe vették. Foglalkozás keretében elkövetett ittas veszélyeztetésért kell felelnie, az ítéletet a rendőrségi cellában várhatja meg. A kiszabható börtönbüntetés Szlovákiában az esetében 2-től 5 évig terjedő börtön.

Az ügyben reagált Roman Koreň, a ZSSK vezérigazgatója is, aki leszögezte, hogy ez az eset rendkívül rossz fényt vet a vasúttársaság mintegy 1200 mozdonyvezetőjére. A vezető szerint rendszeresen szondázzák a mozdonyvezetőket. Az érintett kollégájuk több mint 35 éve dolgozott a cégnél, azonban már el is bocsátották.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#komárom#szlovákia#mozdonyvezető#részeg

Címlapról ajánljuk