Gazdaság

Egy mostanáig altatott tanácsadó céget vett meg Magyar Péter

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 22. 14:53

Magyar Péter tavaly novemberben lett a mostanáig inaktív LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója.

Tanácsadó céget vett tavaly Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, aki a kegyelmi botrány kirobbanása óta folyamatos kommunikációs háborúban áll a kormánnyal. A hvg360 a friss Cégközlönyben közzétett céginformációkra hivatkozva azt írja, hogy Magyar Péter 2023. november 30-án vált LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt. tulajdonosává. A cégiratok szerint Magyar Péter lesz a cég a vezérigazgatója is.

Az LLM Zrt.-ről és a tulajdonosváltás szereplőiről az alábbiakat lehet tudni:

  • A céget 2020-ban alapította Császár Dániel, aki 2014–2018 között a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt. Császár bő két éven át a közbeszerzésekért felelt, az ő stábja dolgozta ki 2016-ban a közbeszerzési törvény módosítását, amely több ponton is felmentést adott az államnak a pályázatok kiírása alól.
  • Az LLM mostanáig nem végzett érdemi tevékenységet.
  • Az LLM-nek Császár Dániel mellett eddig két másik tulajdonosa is volt: Kruchina Károly és Palatinus-Woth Márton.
  • Kruchina Károly és testvérét a 2006-os utcai zavargásokban megverték a rendőrök, a túlkapások miatt indult perben ügyvédjelöltként, Magyar Péter képviselte őket.
  • Kruchina Károly testvére, Kruchina Vince 2022-ben a Volánbusz vezérigazgatója lett, ami után Magyar bekerült a közlekedési vállalat igazgatóságába.
  • Palatinus-Woth Márton annak a tanácsadó cégnek, a PlanB-nek volt a társadalmi kapcsolati igazgatója, amely korábban a Miniszterelnökség megbízásából Varga Juditnak tartott kommunikációs tréningeket. (Magyar Péter is adott egy 14 milliós megbízást a PlanB-nek, amikor az állami Diákhitel Központ vezérigazgatója volt.)
  • Palatinus-Woth alapította azt a Media Factory Kft. amely jelenleg is a TV2 beszállítója.
  • Magyar Péter azon a napon vált a cég tulajdonosává, amikor Lázár János miniszter a Volán vezérigazgató-helyettessé fokozta le Kruchina Vincét, és Magyart is menesztették.

A Cégközlönyben megjelent nyilvános adatokban Magyar Péter az cég egyetlen látható tulajdonosa. Bejegyzés alatt áll az is, hogy Magyar a vezérigazgatói posztot is átveszi Császártól.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Gazdaság#magyar péter#llm zrt#tulajdonosváltás

Címlapról ajánljuk