Belföld

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Szégyelld magad, egyszer el kell számolnod a lelkiismereteddel

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 13:33

Magyar Péter válaszolt Gulyás Gergelynek, aki lepoloskapetizte őt, és a kormányinfón is kiosztotta.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón kitért Magyar Péterre is, akit korábban Poloska Petinek nevezett. Erre kérdeztek rá Gulyásnál, mire ő elmondta, hogy ez még egy kifejezetten baráti kifejezés ahhoz képest, amit Magyar Péter tett.

A kormányinfó történéseit az rtl.hu élő cikkében követte.

Gulyás azt mondta, nagyon gyengén fogalmazott ahhoz képest, hogy „valaki a saját feleségét lehallgatja és magnóra veszi”. Szerinte bizonyos körökben szóba sem állnak egy ilyen emberrel, a poloskázást szinte barátinak jellemezte. Gulyás Gergely szerint elképzelhető lehet, hogy Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc összefognak, de szerinte ebben az esetben ennek a hitelvesztését már „a baloldalnak kell elszenvednie”.

Szégyelld magad, Gulyás Gergő

Magyar Péter a Facebookon szinte rögtön reagált Gulyás kijelentéseire. A Tisza párt listavezetője elmondta, hogy sajnálja Gulyást, amiért idáig süllyedt, hogy csak egy durva, személyeskedő megjegyzésre futja tőle a kormányinfón.

Többre voltál Te ennél hivatott. Még nem késő kiszállni és otthagyni a maffiát, már csak a tiszteletreméltó őseid emléke miatt is

– írja a bejegyzésében Magyar Péter, aki szerint Gulyás feladata az lenne egy kormányinfón, hogy beszámoljon arról, hogy miként tették Magyarországot az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává.

„Beszélhettél volna arról, hogy miért csökkent harmadára a kormányzásotok 14 éve alatt az agráriumban a családi gazdálkodók száma, miért van 220 ezer lakatlan ház a magyar falvakban, miért született tavaly a legkevesebb magyar gyermek. Beszélhettél volna arról, hogy miért nem emelitek 2013 óta a családi pótlékot, miért él több mint 400 ezer idős honfitársunk a létminimum alatt, vagy arról, hogy miért alázzátok meg a beteg gyermeket nevelő és az egyszülős családokat és az idős hozzátartozókat otthon ápolókat. És még oly sok mindenről” – olvasható a bejegyzésében.

Magyar úgy búcsúzik, hogy Gulyás nyomhatja a propagandát, de egyszer el kell számolnia a lelkiismeretével.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#gulyás gergely#magyar péter#poloska peti#kormányinfó

Címlapról ajánljuk