Belföld

„Minek kell megtörténnie, ami már megüti Pintér Sándor és Orbán Viktor ingerküszöbét?” – Magyar Péterék a Belügyminisztériumnál tüntettek

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 18:00

„Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményektől. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését” – ezekkel a szavakkal hirdetett tüntetést Magyar Péter péntek este hat órára a Belügyminsztérium elé. 

Nyitókép: RTL

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 19:15

Magyar Péter szerint a Tisza Párt lőtávolságban van a Fidesztől

A fiataloknál pedig háromszor annyi támogatójuk van, mint a Fidesznek, állítja nemrég készült mérésekre hivatkozva. A fiatalokat pedig szerinte eddig senkinek sem sikerült megállítania, maximum rövid időre feltartóztatnia, és a Fidesznek sem fog sikerülni most. Azzal zárja szavait, hogy hétfőtől folytatja az országjárást.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 19:08

Magyar: Hívjanak be élő adásba a köztelevízióba!

Egy – szerinte – 26 százalékos párt vezetőjeként. Oda, ahol „ma kínaiul és oroszul is mennek a hírek”. A köztévé által kapott közpénzt hasonlítja össze a gyerekvédelmi szakértők béreivel. Megemlíti, hogy „a magyar kormánynak nincs természetvédelmi minisztériuma, nincs egészségügyi minisztériuma, de van propagandaminisztériuma”.

Üzeni a kormánynak, hogy minden magyar ember békepárti, senki nem akar háborút. „Hiszünk Szent Pál tanításában, hogy ha szeretet nincs bennem, mit sem érek” – mondja. Az Orbán és Gyurcsány által ásott árkok betemetését tűzi ki célul. „Itt egyetlen egy háborúpárti kormány van, az Orbán-kormány, ők vásárolnak százmilliárdokért harci repülőgépeket”, ők építenek fegyvergyárakat, mondja.

„És ők azok, akik a magyart a magyar ellen uszítják, és a magyart az idegenek ellen uszítják. Ennek fogunk véget vetni”. Orbán kampánynyitójáról beszél „egy zárt magtárban”. Megemlíti, hogy Orbán szerint Brüsszelben „véleményterror” van, Magyarországon nincs. Erre EP-listavezetőjének, Tarr Zoltán esetét emílti. Szerinte vidéken az iskolák, kormányhivatalok levélben fenyegetik dolgozóikat, hogy ne menjenek el Magyar Péter rendezvényeire.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 19:02

A tüntetés az RTL Híradóban

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:59

„A magyar állam hetedszerre is belerúgott a bicskei áldozatokba”

Először akkor, amikor 2011-ben az első bejelentések után megszüntették a nyomozást. Aztán amikor a pedofil igazgató kitüntetést kapott Szentkirályi Alexandrátó. Harmadszor akkor, amikor az ügyészség a zaklatónak csak felfüggesztett börtönt kért. Negyedszer: amikor K. Endrét kegyelemben részesítették, majd sosem magyarázták el, miért. Ötödször: nem tárgyaltak a sértettek kártérítési igényéről. Hatodszor akkor, amikor olyan összegű kártérítési összeget kötöttek peren kívül, amelynél jelentősen többet kaphattak volna a bíróságon, de az áldozatok nem engedhették meg az évekig tartó pereskedést – sorolja.

Ma pedig az általuk kiharcolt egyezséget is megszegték azzal, hogy nyilvánosságra hozták annak tartalmát, mondja. Pintér éppen „a büntetés napján” érezte szükségét, hogy ezt nyilvánosságra hozza. „Ennyit tudnak” – mondta. Megismétli, hogy a kormánynak távoznia kell. 

„A Megafon…” – kezdi, a tömeg fújol. Azt üzeni a propagandistáknak, hogy „a gyerekvédelmi rendszer rogyadozó építménye nem airsoftpálya, hanem sokezer gyerek számára a mindennapok kőkemény valósága”. Szavait így zárja: „a tavaszi szél Tiszát áraszt”.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:52

A felzárkoztatásra szánt EU-s pénzek jachtokra mennek, állítja Magyar

Az eredmények a gyermekvédelem, és a kisebbségi problmémák kezelésében sem látszanak. A szakemberek elkezdték elhagyni a pályát, súlyos létszámgondok vannak, állítja. A maradók pedig a „megalázónál is alacsonyabb” bért kapnak, a jelenlegi körülmények között képtelenség felelősen ellátni a gyerekeket.

Szerinte „Pintér Sándor személyesen felelős minden magyar gyermekért”, mert rátolták a gyerekvédelmet az oktatással és az egészségüggyel együtt. A felelős döntés számára szerinte az azonnali hatállyal történő lemondás.

A gyermekotthonok vezetőin végzett pszichológiai vizsgálat szerinte csak „politikai tűzoltás”, „látszatintézkedésnek is elégtelen lózung”, de ezt a „maszatolást” már senki sem veszi be. Szerinte Pintér és társai „visszavonhatatlanul leszerepeltek, megbuktat a magyar nép előtt”.

Azt ígéri, hogy a Tisza Párt fel fogja számolni a hibákat a gyermekvédelemben, és azonnal megemeli a szakemberek bérét, ahogy az egészségügyben dolgozók fizetését is. Újjá akarja építeni azt „a romhalmazt, amit ma gyermekvédelemnek csúfolnak”.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:47

Az nem következmény, ha az elkövető közös megegyezéssel távozik

Valamint hogy a pedofil esetek után helyén marad az intézményvezető, és maximum magyarázkodnia kell, ha botrány lesz egy-egy esetből, mondja Magyar. Az sem következmény, ha az állam, mint fenntartó hárítja a felelősséget.

Szerinte az áldozatoknak a kövekktezmények se segítenek, csak a megelőzés. Erre szüksége van ahhoz, hogy az egyházi vezetők ne relativizálják a pedofil bűncselekmények súlyosságát.

„Ha jó a rendszer, és minden esetre fény derül”, akkor a szexuális ragadozók kétszer is meg fogják gondolni, hogy gyerekekhez nyúljanak. Ehhez a szakmai felkészítés mellett figyelemre van szükség, ami emberi erőforrás kérdése. Közben viszont szerinte alapvető feladatokra sincs kapacitás.

Felidézi, hogy éllovas Magyarország az emberkereskedelem áldozatainak számában, „valahol Bulgária mögött lehetünk” a nemzetközi rangsorban. „Próbáljuk meg beelőzni Romániát” – mondja. 

Felidézi, hogy 40 ezer milliárd forint támogatás érkezett az EU-ból a 2004-es csatlakozás óta, bár „néhány bohóc, Deutsch Tamás, Menczer Tamás azt találták mondani, hogy Brüsszelből csak a baj jön”.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:40

„A kormány a bíróságokra próbálja tolni a felelősséget”

Üdvözlendőnek nevezi a szigorításokat, még „ha kapkodóak, és helyenként szakmaiatlanok is”, ezután jogi visszásságokról beszél a módosításokban. De ezek a most említett ügyhöz hasonló bűncselekmények felgöngyölítésében nem segítenek.

Szerinte az igazi gyenge láncszem nem a bíróságok, hanem Pintér Sándor belügyminisztériuma, amely alá a gyerekvédelem tartozik, valamint a szintén alá tartozó nyomozóhatóságok. A tömeg azt kántálja, hogy „mondjon le”.

Magyar így folytatja: „Nem holnap kell lépni, hanem ma, miniszter úr! Orbánék azt mondják, hogy elkötelezettek a gyermekek védelmében, de most is csak bírósági szigorításra futotta, miközben minden elsőéves joghallgató tudja, hogy visszatartó erővel nem bír a büntetések szigorítása”.

Szerinte erre csak az jó, ha növelik a lebukás esélyét.

„Egy forintba se kerül” a büntetéseket szigorítani, de lehet vele hirdetni, hogy „nekik a gyerekek az elsők”. A valós megoldás érdekében költeni kell a rendőrségre, a szakértők fizetésére, az otthonok felújítására, ez szerinte nem megy a kormánynak.

Az intézményi figyelemnek kijátszhatatlannak és megvesztegethetetlennek kell lennie, valódi következménye kell legyen az ügyek eltussolásának, „akkor is, ha csókosok az érintettek”.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:34

Magyar Péter: Ha egy gyermeket abúzus ér, nem számíthat a nyomozóhatóságra

És elkerülhetővé teszi azt, hogy az elkövető hétről hétre, hónapról hónapra megismételje a zaklatást. Szerinte csak a rendőrség csak akkor lép, ha a közhangulat nyomás alá helyezi őket. Szerinte ez nem azért van, mert a rendőröknek nincs lelkiismeretük… hanem hogy lehetséges ez? – teszi fel a kérdést.

Álságos kommunikációval vádolja a kormányt, akik az alaptörvény-módosításon kívül nem tesznek semmit. Egy nyolc hónapos feljelentésről beszél, amellyel kapcsolatban csak az ő áprilisi Facebook-posztja után történt kihallgatás – szintén szexuális bántalmazásról van szó egy nevelő részéről.

Ilyen hogy történhet 2024-ben, valahol Európában? 

– teszi fel a kérdést. „Minek kell megtörténnie, ami már megüti Pintér Sándor és Orbán Viktor ingerküszöbét?” Ő szívesen posztolna minden bántalmazott gyermekért, de szerinte nem ez a leghatékonyabb megoldás, ahogy a könyvek befóliázása sem az.

Szerinte képzett, reagálni képes rendőri egységeket kell felállítani, valódi intézkedések kellenek. A szerdán bejelentett csomag minden elemével egyetértenek, de azt nem tartják valós megoldási javaslatnak.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:30

Magyar Péter lép a színpadra

Azzal kezdi, hogy „jó reggelt, miniszter úr!” Így folytatja: „ma Magyarországon olyan kormány van, amely családbarátnak hazudja magát. Olyan kormány, amely kereszténynek hazudja magát. Amely gyerekbarátnak hazudja magát”.

Szerinte ennek pont az ellenzekője igaz. „Hazudnak minden hullámhosszon” – mondja. Szerinte a kormány háborút szít magyar és magyar közt, semmibe veszi a gyerekeket. „Olyan kormányunk van, amelynek tagjai odáig nem jutottak el két és fél hónap alatt, hogy bocsánatot kérjenek a bicskei áldozatoktól” – teszi hozzá.

Ő katolikus, piarista diákként azt tanulta, hogy a megbocsájtás az egyik legfőbb erény. De ez csak akkor lehetséges, ha bocsánatot kérnek. Felidézi, hogy az „elkövetőt kitüntették, amikor már fennált a bűncselekmény gyanúja”. Balog Zoltán nevét említi, aki „kijárta” K. Endre kegyelmét, a tömeg fújol.

Orbánt kéri, hogy nevezze meg a felelősöket, és kérjen bocsánatot „a bicskei fiúktól”, vagy távozzon azonnal, és vigye magával az összes felelőst.

11 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:27

Szilágyi: Nem csak a gyermekotthonokban van baj

Mert sokan nem tudják befejezni tanulmányaikat, mert el kell tartaniuk a családot. „Képzeljük el, milyen lehet gyermekként koldulni?” A rossz egészségügyi ellátással rendelkező területeken felnövő, rossz minőségű oktatási intézményekbe járó gyerekek sorsáról is beszél, akiket a kormány „nem képes, és nem is akar” megvédeni.

Szerinte a családbarátság alatt a kormány „a büntetést, a megfélemlítést, a lefóliázást és a szakértők megalázást jelenti”, mert „egy bántalmazó kormány csak bántalmazó” környezetet tud generálni.

A Közös Akarattal a Sándor-palota előtt fognak virrasztani az éjszaka a gyerekvédelem megjavításáért.

12 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:22

Szilágyi Kitti: Most is gyerekeket bántanak!

„A gyermekvédelmi rendszert kizsigerelték, a szakembereket megalázzák minden nap, a kormány képtelen ellátni feladatait, megvédeni a gyerekeinket” – mondja Szilágyi. Szerinte a változást viszont nem lehet egyedül elérni.

Pedagógusként tudja, hogy ma Magyarországon nem a családok az elsők, mondja. Közös nemzeti feladatnak nevezi a gyermekvédelmet. „Aki ezt nem akarja megérteni, veszélyezteti közös hazánk jövőjét, és semmi keresnivalója az országházban” – mondja.

Szerinte az OGY-hez benyújtott javaslatukat szakértők segítségével állították össze, majd a Népjóléti Bizottság ülésén azt „primitíven” utasították el a kormánypártok. Ezután az intézetben felnövő gyerekek sorsáról beszél, akiknek itt biztonságban kellene érezniük magukat, ám az állam ezt nem teszi lehetővé.

12 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:21

„Péter azonnal reagál, ha igazságtalanság történik”

Így folytatódik Nagy felszólalása. A civileket méltatja, akik valós megoldásokat keresnek a gyermekvédelmi problémákra. A javaslatcsomagról beszél, amelyet a parlamentben vitára sem bocsátottak a kormánypártok. „Szégyelljétek magatokat!” A Közös Akarat Szövetség tagja, Szilágyi Kitti lép színpadra, aki egyben Nagy Ervin unokahúga.

12 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:16

Nagy Ervin: Talpon vagytok, magyarok?

„Talpon vagytok, magyarok?” – üdvözli Nagy Ervin színművész a tömeget, majd az ő vezetésével eléneklik a Szózatot. Ezután Magyar Péter felköszönti Nagyot a névnapján. Nagy: „Sosem gondoltam volna, hogy ennyi elvbarátommal fogom ünnepelni ezt a napot”.

Szerinte a jelenlévő „európai embereket” sérti az, hogy az áldozatokért az elmúlt időszakban semmit nem tett a magyar kormány, akinek csak a politikai célok fontosak szerinte. „Ebből elegünk volt” – teszi hozzá. A tömeg azt skandálja: „Elegünk van!”

Azokról a gyerekekről beszél, akik nem számíthatnak szüleikre, csak a magyar államra, hogy „óvó kezet nyújtson nekik”. Azt ígéri, hogy a Tisza Párt meg fog védeni minden gyereket, akinek nincs családja.

12 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:13

„A rendszer megint megmutatta az aljasságát!”

Így kezdődik a tüntetés. „Most duzzasztógátot építünk, és lebontjuk az egész rendszert, a Tiszát nem lehet megállítani” – szól a színpadról. A közönség ezután ritmikusan tapsolni kezd, majd egyszerre kiabálni kezdenek. Nagy Ervin lép a színpadra.

12 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 26. - 18:09

Magyar Péter és Nagy Ervin is a helyszínen

És a résztvevők is gyűlnek, teli az utca, ameddig a szem ellát. Az esemény nagyjából negyed órás késésben van, várhatóan perceken belül elkezdődik. 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#magyar péter#belügyminisztérium#tüntetés#választás 2024#tisza párt

Címlapról ajánljuk