Belföld

Egy ötödikes diákot naplóval megütő tanárt indít a Fidesz Pusztaszabolcson

rtl.hurtl.hu

2024. április 22. 7:27

A pusztaszabolcsi általános korábbi izgazgatóhelyettesét indítja a kormánypárt, aki korábban naplóval ütött meg egy gyereket.

A Fidesz Pusztaszabolcson Tüke Lászlót, korábbi alpolgármestert és József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja a júliusi önkormányzati választáson. Tüke korábban írásos figyelmeztetést kapott a tankerülettől, mert az iskolai nagyszünetben egy ötödikes diákot megütött, írja a 444.hu.

A jegyzőkönyvek szerint Tüke a konfliktus közepette berontott a kémiaterembe, ordibált a gyerekekkel, majd fejbe vágta az egyiküket a naplóval. Bár a szülők később visszavonták bejelentésüket, a vizsgálat szerint Tüke elismerte tettét, a tankerület vezetője mégis úgy találta, hogy „a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan”.

Az írásbeli figyelmeztetésben Tükét arra figyelmeztették, hogy nem megfelelően viselkedett a konfliktushelyzetben, és hogy a jövőben türelemmel és szakértelemmel kell kezelnie az ilyen eseteket. Tüke korábban tagadta, hogy bántalmazás történt, noha aláírta az elismerő jegyzőkönyvet, de nem adott konkrét választ arra, miért kapott figyelmeztetést és miért ismerte el hibáját.

Nyitókép: Tüke László / Facebook

#Belföld#választás#pusztaszabolcs#gyerek#megüt#napló#iskola#fidesz

Címlapról ajánljuk