Belföld

Mini-Dubaj: Zágráb polgármestere támogatja Karácsony harcát a beruházás ellen

rtl.hurtl.hu

2024. március 24. 15:49

Zágráb polgármestere videóban üzente meg Karácsony Gergelynek és a budapestieknek, hogy támogatja őket a rákosrendezői „mini-Dubaj” elleni küzdelemben.

Tomislav Tomasevic, Zágráb zöld-baloldali polgármestere támogatását fejezte ki Karácsony Gergelynek és a budapestieknek a mini-Dubajként elhíresült beruházás elleni küzdelemben – derül ki a főpolgármester Facebook-oldalán közzétett videóüzenetből, írja a Telex.

Zágrábban ugyanazt a harcot kellett megvívnunk, ami most Budapesten is kezdődik. Mi győztünk. Ti is meg tudjátok csinálni Budapesten

– üzente 42 éves progresszív horvát polgármester. Hozzátette, az előző városvezetésnek volt egy Zágráb Manhattan nevű projektje, amely tervei alapján számos felhőkarcoló és luxuslakás épült volna a Száva partján. Mint írják, a politikus azonban fellépett a projekt ellen, megküzdött az előző polgármesterrel, és győzött.

„Nemrég hallottam, hogy ugyanez a befektető szinte ugyanezt a tervet akarja megvalósítani Budapesten, ami sajnos Belgrádban már sikerült is neki” – fogalmazott zágrábi polgármester a videóüzenetben. Megjegyezte, szerinte az ilyen beruházások alapvetően a milliárdosok játszóterei arra, hogy lakásokat építsenek a milliomosok számára. 

Mint arról a Híradó is beszámolt, fáklyás felvonulással tiltakozott péntek este a Szikra Mozgalom a Rákosrendezőre tervezett, mini-Dubajként elhíresült beruházás ellen. Az eseményen Karácsony Gergely azt mondta, ahogy a Fudan egyetemet, úgy ezt a tervet is meg fogják akadályozni. Áprilisban a második Budapesti Lakógyűlésen mondhatják el véleményüket a budapestiek a rákosrendezői beruházásról.

Nyitókép:  A drónnal készült felvételen a Rákosrendező pályaudvar, középen a Szegedi út 2024. január 9-én. Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#rákosrendező#mini-dubaj#zágráb#polgármester#videóüzenet#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk